Apple își pune clienții la grea încercare atunci când vine vorba de alegerea unui laptop. Cele două modele propuse MacBook Air și MacBook Pro au performanțe similare, sensibil mai bune la versiunea Pro dar. Din punctul de vedere al design-ului, ambele modele sun construite din aluminiu, au tastaturi și touchpad-uri inserate natural în carcasă, iar autonomia, este similară pentru ambele modele.
Totuși, unul dintre modele prezintă o viață mai mare a bateriei, ceea ce îl recomandă pentru o utilizare mobilă.
Ne-am gândit să cercetăm care dintre cele două laptopuri se comportă mai bine din punctul de vedere al autonomiei. Am oferit șanse egale ambelor modele. Le-am încărcat complet, stinse. În momentul în care bateriile au fot pline, le-am deconectat simultan de la priză și le-am pornit. Așa a pornit „meciul autonomiei” între cele două laptopuri. Din start Air-ul era favorit datorită bateriei mai mari și a procesorului cu o putere inferioară celui de pe Pro. Am vrut să contrazicem statisticile, mai ales că știam despre a patra generație de procesoare Intel Haswell că favorizează o viață extinsă a bateriei decât generația anterioară. Mai mult, sistemul de operare OS X Mavericks vine cu o serie de facilități care permit optimizarea consumului de energie atunci când laptopul nu este conectat la priză. Aceste optimizări nu sunt de neglijat, mai ales că adaugă aproximativ jumătate de oră de autonomie.
Ambele modele de la Apple au „alergat” umăr la umăr în timpul testelor care au presupus operațiuni simple de navigare pe internet. La un moment dat, MacBook Pro, care s-a demonstrat mai energic pe tot parcursul testului, a cedat, reușind un maraton de 10 ore și 44 de minute. MacBook Air nu s-a lăsat și a continuat să funcționeze încă două ore, ajungând să capituleze după 12 ore și 50 de minute.
Din punctul de vedere al portabilității, bateria laptopului MacBook Air este, fără îndoială mai performantă, dar și MacBook Pro s-a descurcat mai mult decât onorabil.