browsere-alternative

10 browsere alternative pe care poți să le încerci după ce te saturi de Chrome, Firefox, Edge și Internet Explorer

Există „viață” online după cele patru mari browsere. Internetul propune o serie de browsere alternative interesante, fiecare cu beneficii mai mult sau mai puțin utile pentru utilizator. Vrem să îți arătăm că poți oricând să optezi pentru o altă variantă de browser dacă niciunul dintre cele patru cele mai populare de pe piață nu mai corespunde nevoilor tale sau, pur și simplu, vrei să încerci altceva în materie de navigare online. Hai să vedem câteva browsere cu interfețe inedite, cu funcții care mai de care mai utile și cu noi propuneri de protecție a datelor cu caracter personal.

1. Opera Neon
Este un browser nou lansat la începutul anului 2017 și este descris de Opera ca fiind un browser concept, un indicator al evoluției acestor aplicații. Experiența de utilizare este complet diferită, fiind reinventate până și funcției barei de adrese.

2. Vivaldi
Este un browser de nișă, el fiind disponibil pe sistemul de operare Chrominium și se adresează utilizatorilor avansați de pe această platformă. Utilizatorul are o serie de opțiuni de customizare a interfeței, iar utilizatorilor care fac masa publicului său țintă le-a rezervat o serie de scurtături de taste, funcții interesante ale taburilor.

3. Maxthon
Pricipala funcție a lui Maxthon este contul de utilizator în cloud, denumit Passport, care sincronizează istoricul de navigare și datele browserului pe toate dispozitivele utilizatorului. De asemenea, mai are o funcție Cloud Push care oferă posibilitatea utilizatorului să distribuie conținut prin e-mail sau mesaje text. Mai are încorporate o serie de alte funcții utile, cum ar fi AdBlock Plus, UUMail, un cititor de feed-uri RSS și un manager de parole.

4. Torch
Acest browser este conceput pentru consumatorii de materiale media, având funcții speciale pentru muzică și pentru jocuri. Are încorporatun serviciu de streaming de pe YouTube, denimit Torch Music. Petru gameri, Torch Games permite accesul facil către o serie de jocuri online. De asemenea, are funcții care permit distribuirea rapidă de conținut prin drag and drop.

5. Epic Privacy Browser
Dacă te interesează protecția datelor cu caracter personal, adică nu vrei să fii urmărit de publicitari, sau să distribui către Google informații relevante despre istoricul tău de navigare, Epic este o alternativă interesantă pentru a te putea bucura de un browsing privat, departe de „ochii indiscreți”.

6. Pale Moon
Își are originile în Mozilla Firefox, respectiv, a pornit de la codul sursă al mult mai celebrului browser. Așadar, pentru utilizatorii Firefox, Pale Moon va fi un mediu familiar pe care pot să se folosească de add-on-urile vechi, precum și de alte funcții interesante.

7. Comodo Ice Dragon
Comodo vine de la firma specializată în securitate informatică în cadrul căreia a fost dezvoltat Ice Dragon. Datorită originilor, browserul este concentrat pe securitate. De aceea are încorporate funcții cum ar fi scanarea paginilor web în căutarea de malware, blocarea automată a tentativelor de phishing și a spyware-ului.

8. Ghost Browser
Este un concept interesant deoarece este concentrat pe productivitate, așa că este recomandat celor care folosesc aplicații browser based. Cea mai interesantă funcție este posibilitatea de a lucra mai multe sesiuni în aceeași fereastră. Practic, fiecare tab este o sesiune separată în care te poți loga în conturi separate de pe aceeași platformă.

9. Midori
Este un browser „ușor”, dedicat celor care lucrează pe sisteme cu resurse limitate. Este disponibil atât pentru Linux, cât și pentru Windows. Midori este simplu, ușor de folosit și are funcțiile de bază pe care orice utilizator le caută la un browser. Interesant este că are și o versiune portabilă care poate fi rulată direct de pe un stick USB.

10. Avant Browser
Are un „motor” propulsat de o combinație a „pieselor” din „motoarele” a 3 browsere, Firefox, Internet Explorer și Safari. Are încorporată o aplicație care permite descărcarea de video-uri de pe YouTube și nu numai. De asemenea, are o serie de alte funcții care i-ar încânta pe utilizatorii avansați.

Cam acestea ar fi oferta de browsere alternative. Testează-le și descoperă care se potrivește cel mai bine comportamentului tău de utilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *