Google s-a restructurat și permite acum utilizatorului să aibă acces și să-și gestioneze mai simplu istoricul căutărilor efectuate. Întrebările pe care le punem zilnic motorului de căutare relevă o serie de date despre utilizator, date care rămân undeva în contul tăul Google. Pentru a afla exact ce date sunt stocate și pentru a le putea gestiona cu ușurință, utilizatorul are acum un acces mult mai facil.
Până acum, trebuiau urmați o serie de pași care se dovedeau a fi destul de anevoioși pentru un utilizatorul mediu. Trebuia parcurs un meniu destul de complex până ajungeai, într-un final, la istoricul căutărilor și puteai să selectezi și să ștergi ceea ce doreai.
Procesul a suferit o simplificare majoră, așa că a devenit accesibil și utilizatorilor care evitau navigarea prin meniuri complicate de teamă să nu strice ceva. Așadar, în loc să trebuiască să ajungi într-o secțiune dedicată din contul tău Google, acum istoricul căutărilor este afișat la fiecare intrare în bara de căutare a Google. Vei putea să-ți gestionezi istoricul direct din Chrome, fără să părăsești browserul sau să te întrerupi din ceea ce făceai.
Opțiunile de gestionare sunt disponibile atât pe desktop, cât și pe smartphone.
Accesul de pe smartphone
1. Logare în contul Google cu Chrome
2. După inițializarea unei căutări accesează meniul din stânga logoului Google
3. Selectează „Datele dvs din căutare”
4. Mergi la „Activitate recentă”
5. Click pe „All Search Activity”
În versiunea pentru desktop a Chrome, datele de căutare pot fi accesate din meniul de setări din partea dreapta, jos a paginii principale Google, după care poți urma aceeași pași ca în versiunea pentru mobil.
Odată ce accesezi istoricul propriu-zis, poți să ștergi intrări individuale, zile sau perioade întregi de căutări. Bineînțeles, poți să alegi să nu ștergi intrările, ci doar să ai o privire de ansamblu asupra comportamentului tău de căutare.