google-chrome-flags

5 flag-uri din Chrome pe care ai trebui să le activezi pentru a-ți îmbunătăți experiența de navigare

Browserul Google Chrome, cel mai folosit la ora actuală, are o serie de caracteristici și funcții care, utilizate corespunzător pot îmbunătăți considerabil experiența de navigare. Mai mult, utilizatorii avansați ar trebui să știe că browserul are și o serie de flag-uri sau steaguri, respectiv funcții aflate în faza de testare. Unele dintre aceste funcții pot îmbunătăți simțitor experiența de utilizare.

Câteva dintre aceste funcții test pot fi activate și pot face diferența.

Cum accesezi Chrome Flags

În primul rând, trebuie să știi cum să ajungi la Chrome Flags. E simplu. Trebuie doar să treci în bara de adresă a browserului chrome://flags. Odată ce vei apăsa enter, va apărea o listă de funcții care va avea în dreapta un meniu listă din care va putea selectată opțiunea de activare. După ce citești acest articol și descoperi cele 5 funcții interesante, vei putea folosi funcția de căutare a browserului (Ctrl+F) pentru a ajunge rapid la funcțiile dorite.

1. Zero copy Rasterization

Rasterizarea este procesul prin care Chrome organizează datele trimise de un site în pixeli, astfel încât utilizatorul vizualizeze informația într-un format accesibil. Activarea acestei funcții este folositoare pentru accesarea site-urilor cu o grafică complexă de pe laptopuri cu procesoare grafice cu performanțe reduse. Funcția este disponibilă și pe Android, așa că este folositoare și utilizatorilor de telefoane entry sau mid level.

2. Chrome Duet

Această funcție este disponibilă doar pe Android și propune o rearanjare a browserului pentru o navigare mai facilă. Taburile, bara de căutare, butonul de home și meniul de opțiuni pot fi poziționate în partea de jos în a display-ului.

3. Parallel Downloading

Accelerează procesul de descărcare prin împărțirea fiecărui fișier în trei părți distincte. Astfel, toto procesul va pune o presiune mai mică asupra PC-ului și se demonstrează foarte utilă mai ales în cazul descărcării de fișiere voluminoase.

4. Smooth Scrolling

Permite un scroll mai lin prin conținutul unei pagini web afișat de Chrome. Această funcție se dovedește foarte utilă mai ales atunci când vrei să citești și trebui să faci scroll pentru a continua textul. De multe ori, mișcarea din mouse sau din taste, poate fi bruscă și riști să pierzi rândul. De asemenea, te va ajuta să parcurgi mai repede conținutul paginilor pe care navighezi.

5. Experimental QUIC Protocol

QUIC protocol este un nou protocol de conectivitate creat de Google care este în faza de dezvoltare. Pe scurt, este un protocol care se dorește a fi mai sigur și mai rapid decât cele folosite acum la scară largă. Este un mix între protocolurile TCP și UDP. Pe scurt, va face mai multe “drumuri” către server până când va constata că este o conexiune stabilă. În faza finală, QUIC dorește să recunoască de la prima conexiune dacă este stabilă sau nu.

Pe lângă aceste 5 funcții sunt o serie de altele care pot veni în ajutorul nevoilor specifice ale utilizatorilor experimentați.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *