durata-de-viata-mac

Semne care arată că Mac-ul tău cere să fie pensionat

Hardware-ul Apple și-a câștigat o reputație de fiabilitate. Sistemele propuse de companie par să fie făcute să dureze. Totuși, nu au viață veșnică. La un moment dat, mai devreme sau mai târziu, vor da semne de oboseală. Aceste semne indică apropierea momentului în care sistemul va ceda, așa că ar trebui să le poți detecta din timp pentru a face backup-urile necesare.

Care este durata de viață a unui Mac?

Nu există un răspuns exact la această întrebare. Durata de viață variază de la dispozitiv al dispozitiv în funcție de o serie de variabile. Modul de utilizare este determinant. Astfel, dacă dispozitivul rulează aplicații cu un consum mare de resurse, implicit, durata sa de viață va fi una mi redusă decât a unui dispozitiv folosit pentru browsing, e-mail, și gestionare de documente office.

În orice caz, cu o întreținere corespunzătoare și instalarea actualizărilor recomandate, Mac-ul poate funcționa la capacitate maximă o perioadă extinsă. Când această durată de viață se apropie de final, vei vedea câteva semne evidente care te îndeamnă la acțiune.

Rămâi fără spațiu de stocare

Dimensiunile fișierelor cresc în mod constant, așa că o unitate de stocare care părea arhisuficientă acum câțiva ani, s-ar putea să fie depășită de situație. În cazul în care observi că spațiul de stocare intern nu mai este suficient, poți opta pentru soluțiile cloud sau pentru o unitate de stocare externă. Totuși, vor fi unele inconveniente. Limitele spațiului de stocare nu sunt neapărat un semn că dispozitivul trebuie schimbat, ci doar un indicator că este puțin depășit de vremuri. Dacă totul funcționează perfect în rest, înlocuirea completă a Mac-ului mai poate aștepta.

Ai daune hardware

Din păcate pentru posesorii de Mac-uri repararea daunelor la nivel de hardware este destul de costisitoare. Chiar și înlocuirea unei tastaturi este o operațiune care presupune cheltuieli destul de mari. Dacă vorbim de un cumul de defecțiuni hardware, este foarte posibil ca cea mai rentabilă variantă să fie înlocuirea.

Dispozitivul este depășit

Modul de utilizare actual al unui calculator presupune viteză și capacitate de multitasking. Așadar, este nevoie de o memorie RAM consistentă, un procesor puternic, dar și o unitate de stocare SSD. Pentru unii utilizatori, autonomia este foarte importantă dacă vorbim de un dispozitiv portabil. Atunci când sistemul nu performează la aceste capitol în conformitate cu cerințele și nevoile utilizatorului, este depășit. În cazul în care un upgrade eficient este foarte costisitor, înlocuirea sistemului este soluția.

Nu mai poate rula ultima versiune a sistemului de operare

Periodic, Apple adaugă funcții noi în sistemul de operare. Ultima versiune a sistemului de operare putea rula pe dispozitive produse începând cu 2012. Așa, răspundem la întrebarea legată de durata de viață. Se pare că dispozitivele produse în 2012 au fost folosite opt ani, iar ultima actualizare le mai asigură încă o perioadă bună de funcționare dacă totul merge bine din perspectiva hardware.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *