gadget

Gamingul viitorului: cercetătorii au dezvoltat un controler din material textil pentru încheietura mâinii

Nanotehnologia permite dispozitivelor electronice să devină din ce în ce mai mici și mai compacte. Astfel, un nou material textil care permite respirația pielii dezvoltat de către cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord conține electrozi care pot fi primi o varietate de utilizări, de la înregistrarea EKG-ului, până la funcțiile de controler dedicat jocurilor.

Oamenii de știință au reușit să construiască un material subțire și elastic în care pot fi inserate circuite electronice. Se presupune că acest material ar putea avea aplicații practice variate în domeniul biomedicinei. Până acum a fost testat pentru a controla un joc de tetris demonstrând astfel că poate avea aplicații extinse ți în domeniul tehnologiei pentru purtat.

Materialul din care a fost construită manșeta electronică este permeabil și permite transpirației să se evaporeze, ceea ce reprezintă un avantaj major față de dispozitivele similare aflate acum în faza de prototip. Materialul respirabil face ca dispozitivul să nu provoace disconfort în condițiile unei utilizări pe o perioadă extinsă de timp.

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord spun că cel mai important succes la demersului lor este materialul la care au reușit să ajungă. Acest material fabricat printr-un proces relativ simplu poate deveni un pas important în dezvoltarea de dispozitive mai confortabile pe care utilizatorul să le poată purta pentru perioade extinse.

Miza extinsă a acestui material constă în aplicațiile pe care le poate avea în biomedicină.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *