jocuri-video

Ai mai mult timp liber? Descoperă 5 site-uri de pe care poți descărca gratuit jocuri pentru PC

În cazul în care ai mai mult timp liber în această vară, poate că îți vor fi de folos câteva sugestii de divertisment. Dacă jocurile video clasice sunt printre pasiunile tale, îți poți reaminti de titlurile care ți-au marcat viața de gamer. Sunt câteva site-uri sigure de pe care le poți descărca, site-uri pe care poți găsi niște jocuri de care te vei bucura, cu siguranță.

Hai să le vedem!

1. My Abandonware

Site-ul are o colecție vastă de jocuri clasice, în special pentru PC. Ceea ce este și mai interesant este că aici vei găsi, în general, jocuri neterminate, care la un moment dat au fost abandonate de dezvoltatori. Titluri sonore sunt „Doom” sau „Warcraft II”. Dacă ți-am trezit interesul, mergi și descoperă celelalte peste 14.000 de titluri lansate între 1978 și 2017. Îți vei regăsi jocurile clasice preferate și, cine știe, poate vei descoperi jocuri interesante care ți-au scăpat.

2. Good Old Games (GOG)

Aici, pe lângă titlurile vechi destinate gamerilor nostalgici, vei regăsi și o serie de titluri noi. Vei găsi o serie de jocuri gratuite, dar cea mai mare parte dintre titluri trebuie cumpărate. Interesant este că, odată cumpărat, jocul poate fi instalat pe orice dispozitiv.

3. Itch.io

Era o vreme în care jocurile independente erau apreciate pentru poveste cu o grafică realizată de amatori. Acum însă, situația s-a schimbat, iar gamerii se pot bucura de jocuri independente foarte calitative. O mare parte dintre titlurile genului se regăsește pe Itch.io. Dacă vrei să te distrezi cu niște jocuri în această vară, Itch.io are o ofertă variată, cu peste 100.000 de titluri.

4. Internet Arcade/Console Living Room

Pe Archive.org găsești două librării interesante dedicate exclusiv gamerilor. Internet Arcade și Console Living Room vei găsi jocuri pentru PC, dar și pentru diferitele tipuri de console. În Console Living Room vei găsi titluri care încep de la Atari 2600 și până la Playstation. Internet Arcade cuprinde o colecție de jocuri tip „arcade”, după cum se poate intui și din nume. Colecția este perfectă pentru cei care au fost pasionați de sălile de jocuri electronice. Deși aceste săli nu au fost răspândite la noi și unde s-au deschis, au reușit să stârnească pasiuni.

5. Steam

Orice gamer care se respectă are un cont pe Steam. Aici, pe lângă cele mai populare titluri sunt și o serie de jocuri gratuite, în general clasice. Poți găsi aici ceva interesant pentru petrecerea timpului liber, dacă vrei să faci o pauză de la ceea ce joci în mod curent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *