baterie-mac-book

Când și de ce ar trebui să recalibrezi bateria la Mac?

La un moment dat, este posibil ca bateria Mac-ului tău să se uzeze, iar sistemul să te avertizeze în acest sens.

Sistemul de operare oferă 3 statusuri ale bateirei:

  • Normal – ceea ce înseamnă că „starea de sănătate” a bateriei este una bună, iar toate funcțiile sunt în stare optimă de funcționare.
  • Înlocuiește sau contactează un service – acest status semnalează faptul că bateria începe să prezinte simptome de uzură. Chiar dacă funcționează la un nivel acceptabil, este posibil ca starea să se agraveze, iar autonomia să se diminueze treptat.
  • Înlocuiește acum sau mergi la service – când apare această notificare înseamnă că bateria funcționează cu ultimele forțe. În acest caz, este recomandată înlocuirea, mai ales dacă ai nevoie de autonomie. În același timp, poate fi încercată și o operațiune de service care ar putea să-i prelungească viața.

Recalibrarea bateriei

Această metodă poate dura mai mult, dar poate fi o soluție pentru a rezolva problemele de funcționalitate ale bateriei. Apple recomandă acest procedeu și pentru mentenanța bateriei, repetat du o frecvență determinată de regimul de utilizare al dispozitivului.

Pașii care trebuie urmați pentru recalibrare sunt:

  1. Încarcă bateria până la 100%.
  2. Odată ce bateria este încărcată, utilizează MacBoook-ul in jur de 2 ore, dar nu-l deconecta de la priză.
  3. După cele două ore, deconectează încărcătorul și utilizează dispozitivul doar pe baterie până la golirea completă. Atunci când va apărea notificarea de nivel scăzut al bateriei. Dispozitivul va intra pe modul sleep, iar după ce acest lucru se întâmplă, oprește-l complet.
  4. Așteaptă aproximativ 5 ore, după care încarcă dispozitivul până la 100%.

Aceștia sunt pașii de recalibrare a bateriei. În cazul în care nu observi o ameliorare a funcționalităților, este recomandat să contactezi un service autorizat pentru o analiză mai atentă sau comandă o bateriei nouă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *