upgrade laptop

Ce ar trebui să știi înainte să treci de la Windows 10 la Windows 11

În jurul noului sistem de operare Windows 11 au existat, încă de la lansarea lui în 2021, păreri pro și contra. Totuși, este noua versiune a celui mai utilizat sistem de operare la nivel global, așa că, are impact asupra unui număr mare de utilizatori.

Trecerea la noua versiune nu are însă un ritm foarte accelerat, odată din comoditatea utilizatorilor care s-au împrietenit cu Windows 10 și îl preferă. Pe de altă parte sunt cerințele hardware care nu pot fi îndeplinite de sistemele mai vechi, în special din punctul de vedere al tehnologiei procesorului.

Cu toate acestea, mai devreme sau mai târziu, upgrade-ul va deveni obligatoriu. Până atunci, să vedem câteva detalii despre Windows 11.

  • Interfață și experiență utilizator îmbunătățită: Windows 11 vine cu o nouă interfață numită “Centrul de activități”, care prezintă meniul Start în centrul ecranului și include o bară de activități redesenată. Designul general al sistemului de operare este mai curat și mai modern, cu colțuri rotunjite și elemente vizuale actualizate. Există, de asemenea, o serie de îmbunătățiri ale experienței utilizatorului, cum ar fi noi gesturi de atingere, funcționalități de organizare a ferestrelor și suport extins pentru ecranele tactile și pen input. Dacă apreciezi un aspect nou și o experiență de utilizare îmbunătățită, upgrade-ul la Windows 11 poate fi important pentru tine.
  • Performanță și eficiență îmbunătățite: Windows 11 aduce promisiuni de performanță mai bună și o mai bună gestionare a resurselor sistemului. Acesta include o tehnologie numită “DirectStorage” care permite încărcarea mai rapidă a jocurilor și a altor aplicații și oferă o experiență mai fluidă. De asemenea, Windows 11 introduce o nouă funcționalitate de virtualizare numită “Windows Sandbox” care permite rularea în siguranță a aplicațiilor suspecte sau nesigure într-un mediu izolat. Dacă ești interesat de performanță îmbunătățită și de o utilizare mai eficientă a resurselor sistemului, upgrade-ul poate fi important pentru tine.
  • Securitate sporită: Windows 11 aduce îmbunătățiri semnificative în domeniul securității. Acesta include protecție îmbunătățită împotriva amenințărilor de securitate, cum ar fi malware și atacurile de tip ransomware. Windows 11 introduce și o tehnologie numită “Windows Hello”, care utilizează autentificarea prin recunoaștere facială sau amprentă pentru a oferi un nivel suplimentar de securitate. Dacă îți pasă de securitatea datelor tale și dorești să te asiguri că sistemul tău de operare beneficiază de cele mai recente măsuri de protecție, upgrade-ul la Windows 11 poate fi important pentru tine.
  • Suport și actualizări viitoare: Odată cu lansarea Windows 11, Microsoft va acorda prioritate suportului și actualizărilor pentru această versiune. În timp, suportul pentru Windows 10 va fi probabil redus, iar Microsoft va direcționa resursele către dezvoltarea și îmbunătățirea Windows 11. Aceasta înseamnă că noul sistem de operare va beneficia de actualizări de securitate și de noi funcționalități mai frecvent decât Windows 10. Dacă dorești să fii la curent cu cele mai recente actualizări și să beneficiezi de suport complet pentru sistemul tău de operare, upgrade-ul poate fi important pentru tine.
  • Compatibilitatea hardware-ului: Un aspect important de luat în considerare înainte de a face upgrade la Windows 11 este compatibilitatea hardware-ului tău. Windows 11 are cerințe de sistem specifice și nu toate calculatoarele care rulează Windows 10 vor fi eligibile pentru upgrade. De exemplu, Windows 11 necesită un procesor compatibil cu arhitectura de 64 de biți, 4 GB de RAM și 64 GB de spațiu de stocare. De asemenea, suportul pentru tehnologii specifice, cum ar fi Secure Boot și TPM 2.0, poate fi necesar. Dacă hardware-ul tău nu îndeplinește cerințele necesare pentru Windows 11, vei putea continua să utilizezi Windows 10 fără probleme. Cu toate acestea, este posibil ca în viitor anumite aplicații sau funcționalități să fie disponibile doar pentru Windows 11.

Windows 10 funcționează încă foarte bine dar, pe viitor, ar trebui să te gândești serios la varianta unui upgrade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *