Cele mai bune aplicații Windows pentru îmbunătățirea autonomiei laptopului (1)

baterii laptopCei care au nevoie de un post de lucru mobil au întotdeauna probleme cu autonomia. O baterie mai mare este incomodă și mai greu de transportat, iar una obișnuită, de șase celule este nu oferă un timp de funcționare suficient departe de priză. De aceea am testat câteva aplicații pentru Windows care ar putea oferi un plus de autonomie. Astfel, vei putea rezolva mai multe task-uri în timp ce te afli în mișcare, pe tren, în avion sau chiar când faci o pauză într-o cafenea.

Aplicațiile descrise mai jos prelungesc viața bateriei laptopului și îi optimizează performanțele pentru a-ți oferi cele mai bune condiții de utilizare.

1. Battery Life Extender
Aplicația funcționează cel mai bine pentru laptopurile Samsung, așa că dacă ești fericitul posesor al unui laptop al mărcii sud coreene, Battery Life Extender îți va permite să optimizezi bateria astfel încât laptopul să funcționeze la cei mai buni parametrii conformi cu utilizarea pe care i-o atribui. În același timp, va prelungi și durata de viață a bateriei.

2. Battery Care
Aplicația este gratuită și previne consumul excesiv de energie al bateriei. Este dotată cu o serie de unelte de măsurare și evaluare a ciclurilor de încărcare-descărcare și oferă utilizatorului o serie de date tehnice importante referitoare la baterie. În funcție te tipul de alimentare (priză sau baterie), aplicația va selecta automat profilul de energie pe care îl va atribui laptopul astfel încât să beneficiezi de o experiență optimă cu o autonomie prelungită.

3. Battery Optimizer
Va oferi laptopului maximul posibil din perspectiva autonomiei atunci când nu este conectat la priză. Aplicația oferă utilizatorului și o serie de recomandări care vizează componente hardware sau software care pot fi oprite pentru îmbunătățirea autonomiei. Utilizată corespunzător, bateria laptopului va beneficia și de o perioadă de exploatare extinsă.

(Va urma…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *