win10

Chiar dacă a trecut un an, mai poți face gratuit upgrade la Windows 10

Deși Microsoft a oprit oferta de upgrade gratuit la Windows 10 pentru toți utilizatorii versiunilor anterioare ale sistemului de operare în 29 iulie 2016, un an mai târziu, cei care nu au apucat sau nu au vrut să treacă atunci la versiunea nouă a sistemului de operare, o mai pot face în aceleași condiții, adică, gratuit și oficial. Windows 10 este disponibil pentru descărcare pe serverele Microsoft, complet gratuit.

După oferta generală pe care a lansat-o Microsoft pentru toți utilizatorii, compania a continuat să ofere Windows 10 gratuit utilizatorilor cu nevoi speciale, respectiv utilizatorilor cu dizabilități a căror stil de viață depinde, în mare măsură, de tehnologie. Microsoft are o încadrare foarte largă a persoanelor cu nevoi speciale, de la nevoia de a folosi scurtăturile de taste, sau nevoia de reducere a animațiilor sistemului de operare, așa că oricine poate descărca gratuit Windows 10 fără nici o problemă.

Windows 10 poate fi descărcat de pe un site Microsoft dedicat persoanelor cu dizabilități. Așadar, dacă ai o versiune mai veche, 7, 8 sau 8.1, încă mai poți beneficia de o actualizare gratuită la Windows 10.

Un alt aspect interesant pe care cei de la Microsoft l-au trecut cu vederea doar pentru a crește baza de utilizatori este cheia de activare. Funcționează cheia uneia dintre versiunile anterioare. Dacă ai Windows 7, 8 sau 8.1 cu licență, aceasta se va transfera, practic la noua versiune a sistemului de operare.

Microsoft nu a anunțat cât timp va mai lăsa Windows 10 disponibil pentru descărcare gratuită, dar acum, la mai mult de un an de la terminarea ofertei nu pare să se gândească să termine oferta. Cu toate acestea, compania a spus că, în momentul în care Windows 10 nu va mai fi disponibil gratuit, va anunța acest lucru. Pentru moment prioritatea este creșterea bazei de utilizatori, iar în condițiile dure ale unei piețe cu o concurență acerbă, este destul de dificil ca acum, după aplicarea modelului distribuției gratuite, Microsoft să înceapă să taxeze descărcările de Windows 10.

Dacă nu ești un utilizator atașat de vechiul sistem de operare, poți să revii la versiunea anterioară dacă Windows 10 nu te-a convins. Timp de o lună de la descărcare și instalare, Microsoft oferă această posibilitate. Urmează calea: Start > Settings > Update and Security > Recovery > Go back to Windows 7, 8 sau 8.1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *