alexacortanaimage

Cortana, asistentul de la Microsoft și Alexa, asistentul Amazon vor lucra împreună

Asistenții digitali de la Microsoft și Amazon, Cortana și Alexa, se aliază pentru a-și întări poziția în fața concurenței venită de la Apple prin Siri și de la Google prin Google Assitant. Anunțul colaborării a fost făcut în 30 august 2017, iar debutul propriu-zis va avea loc la finalul acestui an.

În urma acestei colaborări, utilizatorii de dispozitive Windows vor putea accesa Alexa prin intermediul Cortana. Facilitatea va fi disponibilă doar utilizatorilor de Windows 10 pentru moment, urmând ca disponibilitatea să continue și la următoarele versiuni ale sistemului de operare. Bineînțeles, colaborarea are la bază reciprocitatea, așa că și prin intermediul dispozitivelor Amazon Echo, utilizatorii vor putea să acceseze facilitățile Cortana. De asemenea, Cortana va putea fi accesată și de pe telefoanele care au încorporat asistentul digital Alexa, cum ar fi HTC U11 și Huawei Mate 9. Accesul se va face prin comandă vocală. Utilizatorul va cere asistentului digital pe care îl utilizează să acceseze facilitățile asistentului partener.

Motivația care stă la baza colaborării este faptul că fiecare dintre cei doi asistenți digitali activează pe două nișe distincte și specifice. În timp ce Cortana activează pe nișa PC-urilor și a suitei Microsoft Office, Alexa se adresează utilizatorilor de boxe inteligente. Prin colaborare, cele două entități își pot extinde baza de utilizatori fără să își încalce una alteia „teritoriul”. În plus, își creează o poziție de forță în fața Siri de la Apple și a Google Assistant.

Altfel spus, Alexa va avea acces la cei peste 500 de milioane de utilizatori Windows, în timp ce Cortana va ajunge la o piață diversă de „automatizări” ale vieții cotidiene.

Sursa: Microsoft.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *