atac-informatic

Datele personale și financiare a 143 de milioane de americani au fost furate din sistemul Equifax, o firmă de analiză și raportare financiară

Hackerii au reușit să fure date personale sensibile din bazele de date ale Equifax, una dintre cele mai mari companii de analiză și raportare financiară din Statele Unite. Ca urmare a atacului, datele a aproximativ 143 de milioane de americani au fost afectate.

Conform New York Times, atacul s-a petrecut între mijlocul lunii mai 2017 și 29 iulie, dată la care a fost descoperit. Datele furate de către hackeri sunt sensibile din perspectiva modului în care ar putea fi folosite. Practic, prin acest atac, hackerii au reușit să obțină absolut toate datele personale a aproximativ 143 de milioane de americani, cum ar fi datele de pe cărțile de identitate, de pe permisul de conducere și altele.

Chiar dacă atacul a fost unul devastator și de proporții nu este cel mai mare din istoria atacurilor asupra unor companii din Statele Unite. Cel puțin în materie de număr de victime, atacurile asupra Yahoo, au avut proporții mai însemnate. Totuși, atacul de al Equifax este mult mai grav deoarece datele furate sunt mult mai sensibile. Sunt afectate și 209.000 de carduri de credit, precum și informații personale privind probleme și litigii legate de creditele contractate precum și date care ar putea fi folosite pentru accesarea istoricului medical sau a conturilor bancare ale victimelor.

Nu este primul atac pe care îl suferă compania, dar este cel mai mare, cu cel mai mare număr de victime care pot fi afectate grav. Pe lângă victimele din Statele Unite, hackerii au reușit să ajungă și la date personale aparținând unor cetățeni canadieni și englezi.

Equifax a reacționat rapid după descoperirea atacului și a făcut tot posibilul pentru minimizarea daunelor. Au fost implicate și autoritățile pentru a lucra cu firma de securitate angajată pentru a ancheta atacul și pentru a identifica responsabilii.

A fost construit și un site special prin care utilizatorii pot să afle dacă se numără printre cei afectați de atacul informatic. În cazul unui răspuns pozitiv, aceștia se înscriu într-un program de monitorizare și protecție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *