Cooler-ul pentru laptop – rezolvarea problemei supraincalzirii sistemului

blocare-laptop-inghetare-laptop

Stiati ca supraincalzirea poate afecta performanta laptop-ului si poate duce, din pacate, la distrugerea sistemului?

Supraincalzirea este una dintre cele mai frecvente probleme care pot aparea la un laptop deoarece coolerele integrate nu poate face fata caldurii generate dupa ore intregi de utilizare a capacitatilor maxime ale aparatului. Supraincalzirea duce, in timp, la degradarea componentelor laptopului.

Ce puteti face pentru a preveni supraincalzirea laptop-ului?

supraicalzire

Simplu!. Cumparati un suport de racire sau un cooler pentru laptop. Este un dispozitiv simplu, un accesoriu al laptopului care ajuta la scaderea temperaturii de operare a sistemului si vine ca un suport suplimentar pentru sistemul de racire incorporat.
Totusi, inainte de a cumpara un astfel de accesoriu ar trebui sa fiti atenti la cateva detalii pentru a va asigura ca faceti alegerea potrivita pentru a va putea folosi laptopul in cele mai bune conditii. Din intrebarile frecvente pe care ni le adreseaza clientii nostri, am construit o lista de sfaturi care va va fi de folos in momentul achizitionarii unui suport de racire.

1. Pentru utilizatorii care au nevoie de mobilitate, este recomandata alegerea unui suport de racire compact si usor, care sa incapa cu usurinta in geanta pentru laptop. 

it-cp07_transp1

Un suport de racire fabricat din materiale plastice este, in acest caz, cea mai buna alegere deoarece un astfel de suport de racire este mult mai usor decat cele fabricate din metal. Totusi, va avea de suferit la capitolul rezistenta, fiind mult mai sensibil decat produsele similare din metal. O alta varianta pentru calatorii este o saltea cu gel cristalin. De asemenea, este usor de transportat si foarte rezistenta.

marime potrivita

2. Cumparati un suport de racire care se potriveste cu dimensiunile laptop-ului. Trebuie sa va asigurati ca dimensiunile suportului de racire coincid cu cele ale laptopului. In caz contrar sistemul suplimentar de racire nu va da un randament la fel de bun.

3. Daca utilizati laptopul doar pentru divertisment si il folositi mai mult in momentele de relaxare tinandu-l in brate, studiati cu atentie oferta de sisteme de racire si alegeti un suport care sa va asigure confortul optim. 

lsy-639-2

4. Cautati un suport de racire care se incadreaza in bugetul dumneavoastra. Suporturile din plastic sunt mult mai ieftine decat cele metalice. Prin urmare, in cazul in care aveti un buget restrans, un suport de racire din plastic este cel mai potrivit. Daca preferati durabilitatea si aveti disponibilitatea de a suplimenta bugetul, atunci un suport metalic ar fi o varianta pentru care ati putea opta.

flux racire

5. Urmariti fluxul de aer al suportului de racire sau modul in care acesta dirijeaza aerul pentru o racire eficienta. De obicei, producatorii ilustreaza grafic acest flux. 

6. Cereti sfatul unui specialist sau verificati experientele altor utilizatori cu produsul pe care doriti sa-l achizitionati. S-ar putea sa descoperiti niste detalii relevante care sa va influenteze decizia de cumparare.

Daca vrei sa achizionezi un cooler pentru laptop, va asteptam aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *