Mituri si superstitii ale utilizatorilor de laptop

pisica neagraIti taie calea o pisica neagra? Inseamna ca veai avea ghinion toata ziua. Ai avut ghinionul sa spargi o oglinda? Pe langa faptul ca trebuie sa cumperi alta, nu te vei mai casatori 7 ani!!!! Sunt doar niste superstitii pe care le avem si ne consuma energia prin preocuparea pe care ne-o dau. Pana la urma, in afara de o zgarietura, nimeni nu a patit un rau mai mare din cauza unei pisici negre. Astfel de mituri sunt in toate domeniile, iar laptopurile nu fac exceptie. Sa vedem unele dintre cele mai pupulare “mituri” care dau fiori reci utilizatorilor cu inclinatii “mistice”.

  • Puteti folosi produse de curatat geamuri pentru elinimarea impuritatilorimages de pe ecran. Nu este indicat si iata de ce:

Ecranul LCD nu este facut din sticla, ci din materiale plastice speciale, cu o protectie  speciala. In momentul folosirii produsului de curatat geamuri acesta va contribui la deteriorarea mai rapida a  protectiei ecranului. Evitati sa utilizati astfel de produse!!!!!

 

  • Magneti sterg datele dintr-un laptop – adevarat si nu prea

magnet laptop

Plaseaza  un magnet in apropierea unui calculator si vei observa ca iti va sterge datele. Solid State Drives (SSD) si alte forme de memorie flash, gasite in laptop-uri, smartphone-uri si drivere thumb USB,  utilizeaza o celula speciala pentru a inregistra biti intr-un codul binar. In cazul SSD-urilor nu exista nici un camp magnetic, un magnet ar avea acelasi efect ca asupra unui sandwich. In cazul HDD-urilor clasice, un camp magnetic puternic ar putea interfera si schimba polaritatea bitilor. Pentru a sterge datele din calculator ar trebui sa ai un super magnet, la care foarte putini oameni au acces.

  • Daca nu ” opriti” un dispozitiv USB inainte  de al deconecta de la  laptop, veti strica totul

remove-usb-safely

Cand deconectati un dispozitiv USB fara ca mai intai sa dati ” oprire” din Windows (se realizeaza prin click pe pictograma eliminare hardware in bara de activitati), laptop-ul face un sunet bing-bong si de obicei apare un mesaj de avertizare in care specifica ca iti poate sterge din datele salvate in dispozitivul respectiv sau hardware-ului. Suntem precauti cu privire la deconectarea unui dispozitiv in timp ce este scris inca odata (o actiune care factorii de decizie USB Flash-drive intotdeauna avertizeaza impotriva), deoarece acest lucru poate provoca daune majore. Daca asteptati pana cand aparatul se opreste din scrierea de date si apoi trageti dispozitivul afara, este putin probabil sa apara probleme serioase.  Sistemul Windows te indruma sa nu faci astfel de imprudente deoarece Microsoft incearca sa reduca riscul unor astfel de intamplari neplacute. Compania sustine ca orice prejudiciu ”va depinde de dispozitivul USB dar, in general, deconectarea unui sistem periferic de tip USB nu ar trebui sa afecteze sistemul.

  • Se vor intampla lucruri “inimaginabile” daca stingi laptopul fara a opri Windows-ul

200431156-001_XS

Nu atingeti butonul!!! Potrivit Microsoft, daca va opriti  laptop-ul fara ca mai intai sa inchideti Windous-ul, hard disk-ul ar putea deveni fragmentat, fisierele ar putea deveni corupte si ai putea pierde date. Situatia nu este chiar atat de dramatica. Poti “risca” o oprire de la buton din cand in cand.

  • Daca faceti un overclocking  laptop-ului (procesorului) acesta va expolda

Overclock

Overclocking-ul genereaza caldura in exces, ceea ce poate duce la performanta scazuta a laptop-ului si, in timp, arde anumite componente. Dar chiar si in cel mai rau caz, sistemul se va inchide automat. Nu trebuie sa-ti faci griji, nu vei provoca o explozie in cartier.

  • Daca va apare  ecranul alblastru pe laptop (Blue Screen of Dead=BSOD) inseamna ca sistemul tau este virusat

11

Sunt virusi care pot provoca astfel de simptome la nivelul laptop-ului (“ecranul albastru”), insa in marea majoritate a cazurilor aceasta problema este din pricina hardware-ului sau a driverelor. Rar se intampla sa fie din cauza unui virus. Nu te panica, fa o actualizare a driverelor, daca problema persista, verifica si partea de hardware.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *