laptop-nou

Cum determini dacă este momentul să cumperi un laptop nou?

Cumpărarea unui laptop nou este o decizie importantă, mai ales dacă folosești dispozitivul în scopuri profesionale. În cazul în care faci grafică, faci editare foto-video, ai nevoie de o capacitate mare pentru multitasking sau ești gamer pasionat, ai nevoie de un sistem de top, ceea ce presupune o investiție importantă care trebuie programată cu atenție astfel încât să reușești să ajungi la cel mai bun raport performanțe-preț.

Momentul în care faci achiziția contează foarte mult deoarece poate face diferența între un preț bun și unul dezavantajos. Așadar, pe lângă specificațiile tehnice ale laptopului, cum ar fi caracteristicile procesorului, performanțele plăcii grafice, capacitatea de stocare și, nu în ultimul rând, dimensiunile. Să presupunem că ai stabilit deja configurația optimă pentru nevoile tale, așa că, să ne concentrăm pe momentul cumpărării deoarece nu ai vrea să cumperi acum un model, iar doar după câteva săptămâni să apară pe piață un model mai ieftin și mai performant. Bineînțeles, nu poți aștepta o veșnicie, așa că, hai să vedem cum poți determina cel mai bun moment pentru achiziție.

În cazul în care te interesează un laptop high-end și te orientezi către produsele Apple, programarea achiziției este relativ simplă deoarece prețurile la gama Apple nu variază foarte mult. Așadar, ar trebui doar să ai grijă să nu cumperi un MacBook exact înainte ca versiunea nouă să iasă pe piață. Prețul pe care îl vei plăti va fi aproape același. De obicei, Apple lansează actualizări de două ori pe an, respectiv un set de actualizări majore în perioada cuprinsă între lunile martie și mai, iar o a doua etapă, cu actualizări minore este lansată în perioada octombrie – noiembrie. Urmărește site-urile specializate în știri despre Apple și vei afla exact ce și când se întâmplă. Îți poți programa achiziția în funcție de aceste perioade.
Laptopurile care rulează pe un sistem de operare Windows provin de la o varietate largă de producători, a căror lansări de produse noi se întind pe toată durata anului. Poți urmări componentele care te interesează cel mai mult și să cumperi laptopul în funcție de componentele hardware de ultimă generație pe care ți le dorești. De exemplu, dacă Intel lansează un procesor care te interesează sau Nvidia o placă video cu performanțe optime pentru nevoile tale, poți să vizezi ca aceste componente să facă parte din noul tău sistem. Ca moment de achiziție a unui laptop Windiws, cel mai potrivit ar fi să te orientezi către finalul anului. De Black Friday și cu ocazia reducerilor din luna decembrie s-ar putea să prinzi „o ofertă pe care nu o poți refuza”.

În orice caz, indiferent ce ai alege, chiar și atunci când te orientezi către vârfurile de gamă, există întotdeauna un sistem mai bun, sau urmează să apară unul. Bucură-te de investiția făcută și începe să studiezi din nou ultimele apariții doar când vei avea nevoie de un sistem nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *