display laptop

Cum identifici viciile lămpii monitorului LCD a laptopului tău?

O problemă oarecum frecventă care apare la laptopurile utilizate intensiv este cedarea lămpii monitorului. Aceasta are o durată de viață determinată, iar în funcție de regimul de utilizare, aceasta poate fi mai lungă sau mai scurtă. Oricum, în momentul în care laptopul funcționează, dar monitorul nu se mai aprinde, este clar o problemă cu lampa. Pentru siguranță, conectează un monitor extern astfel încât să te convingi de originea problemei. În cazul în care nu ai un monitor extern, mergi la un service, iar problema va fi rezolvată în cel mai scurt timp posibil. Bineînțeles, pot fi și alte probleme care se manifestă prin aceste simptome ale display-ului, tocmai de aceea intervenția unui profesionist este recomandată.

Într-un service profesionist sunt parcurse o serie de etape pentru a determina cu exactitate problema și, în consecință, pentru a găsi cea mia bună variantă de reparație. În general, când clientul reclamă o problemă de display, parcurgem următorii pași:

  • Testăm cu monitorul extern. Dacă imaginea este impecabilă pe monitorul extern, proprietarul laptopului poate să răsufle ușurat. Placa grafică nu este afectată. Așadar, cea mai costisitoare intervenție a fost exclusă.
  • Analiza vizuală a display-ului defect. Este posibil ca, monitorul laptopului să nu fie complet negru, iar la o privire atentă se poate observa că imaginea este foarte întunecată. Dacă este vorba de aceste simptome, proprietarul poate răsufla ușurat din nou, placa grafica funcționează, trimite semnale către monitor, doar că lampa care luminează monitorul nu funcționează.
  • Teste suplimentare pentru a determina cu exactitate dacă lamba este într-adevăr de vină. Există încă două motive care ar putea determina astfel de simptome. Două componente ar putea să nu funcționeze corespunzător. Poate fi vorba fie de butonul de pornire a laptopului care, din diferite motiv poate rămâne blocat în interiorul dispozitivul, fie invertorul monitorului.
  • Testarea lămpii. Pentru a determina dacă lampa este cauza problemei, în service se va testa cu o lampă nouă. În cazul în care lampa nouă funcționează corespunzător, atunci va fi înlocuită, iar laptopul va funcționa cel puțin la fel de bine ca înainte.

În principiu, înlocuirea lămpii ar rezolva problema, iar display-ul va funcționa în parametrii normali. Operațiunea nu este una de durată, iar dacă în service există toate piesele, atunci proprietarul ar putea să plece acasă cu laptopul reparat în mai puțin de o oră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *