partitionare-hard-disk

Cum partiționezi unitatea de stocare a laptopului?

Partiționarea unității de stocare permite crearea de segmente separate care pot fi folosite cu scopuri diferite. În timp ce o partiție este dedicată sistemului de operare, o altă partiție poate fi pentru fișiere, în timp ce alta pentru aplicațiile utilizate frecvent. Această împărțire se dovedește extrem de utilă în cazul în care intenționezi să instalezi și un al doilea sistem de operare.

Indiferent că vrei să separi aplicațiile de date și documente, sau că vrei să lucrezi cu două sisteme de operare, partiționarea este o operațiune recomandată. Dacă urmezi pașii de mai jos, vei reuși să-ți creezi partițiile dorite foarte ușor.

Pasul 1. Fă o imagine backup a întregii unități de stocare. Astfel, în cazul în care ceva nu funcționează cum trebuie, nu îți vei pierde datele.

Pasul 2. Asigură-te că ai destul spațiu liber pe unitatea de stocare pentru a crea una sau mai multe partiții. Pentru a elibera spațiu, verifică dacă ai fișiere duplicat și golește recycle bin-ul. Dacă tot nu reușești să creezi destul spațiu, apelează la o unitate de stocare externă pe care să-ți transferi fișierele de care ai nevoie. Odată ce ai creat noua partiție, le poți muta înapoi.

Pasul 3. Deschide unealta de partiționare disponibilă în Windows. Dacă nu știi unde este, utilizează facilitatea de căutare. După ce o vei găsi, vei vedea că este intuitivă și că nu vei avea probleme în a împărți unitatea de stocare.

Pasul 4. Micșorează partiția existentă simplu, cu un click dreapta și cu selectare opțiunii de reducere a volumului care va apărea în meniu. De obicei, va apărea o căsuță de dialog care te va întreba cât vrei să reduci din volumul disponibil.

Pasul 5. Creează nouă partiție. După ce s-a realizat reducerea volumului partiției inițiale, fă un click dreapta pe spațiul nealocat și selectează opțiunea Simple New Volume, după care urmează pașii care îți vor fi indicați.

La final, vei avea o partiție nou, liberă, pe care o vei putea folosi așa cum îți dorești.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *