windows

Cum pot fi protejate datele utilizatorilor business cu Windows to GO

În cazul în care vrei să-ți protejezi datele de pe laptop atunci când călătorești și te conectezi la diferite rețele WiFi mai mult sau mai puțin sigure, Windows to Go, te ajută să-ți păstrezi datele în deplină siguranță. Gadgetul de la Microsoft este de fapt un stick USB care ar putea deveni răspunsul la căutările intruzive sau la restricțiile impuse pe avioane.

În momentul lansării soluției Windows to Go aceasta se adresa unei categorii aproape inexistente de utilizatori. Microsoft a avut răbdare, a lăsat soluția în stare latentă pentru ca șase ani mai târziu să poată rezolva o problemă care începe să afecteze o nișă din ce în ce mai consistentă de utilizatori.

Ce este de fapt Windows to GO? Este o modalitate de a lua sistemul de operare Windows pe un stick USB. Acest stick poate fi introdus în orice PC, iar utilizatorul va avea tot ceea ce are nevoie pentru a putea lucra, inclusiv setările personalizate, cu toate aplicațiile, fișierele și accesul la resursele business de care are nevoie utilizatorul. În momentul în care utilizatorul își termină treaba, închide PC-ul, ia stick-ul USB îl pune în buzunar și poate să-și continue drumul. Practic, utilizatorul nu mai are nevoie să transporte un laptop cu el, adică să aibă un bagaj în plus atunci când călătorește în interes de serviciu. Practic, Windows to GO este o versiune portabilă a sistemului de operare.

Această opțiune pusă la dispoziția utilizatorilor a ieșit în „lumina reflectoarelor” odată cu intensificarea discuțiilor și chiar interzicerea unor dispozitive electronice la bordul avioanelor. Această interdicție se manifestă cu precădere în Statele Unite, dar s-ar putea extinde și în alte părți ale lumii, astfel încât călătoria cu avionul ar putea aduce inconveniente majore mai ales celor care călătoresc în interes de serviciu. În acest context Windows to GO este o alternativă interesantă care ar salva situația.

S-ar putea ca, în viitorul apropiat laptopurile să aibă acces doar la cală sau că la controalele de securitate, controlorii ar putea solicita accesul la datele care se află pe dispozitiv pentru a constata dacă acesta constituie un pericol sau nu pentru siguranța zborului.

În același timp, companiile care le oferă angajaților care călătoresc în interes de serviciu Windows to GO și-ar putea controla mult mai bine politicile de securitate informatică.

Chiar dacă în momentul lansării sale din 2011 Windows to GO nu părea o ofertă foarte atractivă, astăzi ar putea deveni o alternativă salvatoare pentru o nișă importantă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *