cloud

Cum poți să îți stochezi toate pozele și videourile în cloud?

Soluțiile de stocare în cloud sunt foarte accesibile publicului larg și au o serie de avantaje majore față de stocarea locală pe PC, telefon, stick-uri sau hard disk-uri externe. În primul rând, unitățile fizice de stocare se pot strica oricând, chiar dacă nu sunt folosite, așadar, datele tale nu sunt în deplină siguranță. În plus, mai devreme sau mai târziu vei rămâne fără spațiu și va trebui să investești într-un nou dispozitiv de stocare.

Poți să îți păstrezi datele și amintirile într-un mediu mult mai sigur la care să ai acces oricând, de oriunde și de pe orice dispozitiv, atât timp cât ai o conexiune la internet. Hai să vedem câteva avantaje pe care le are stocarea în cloud.

  1. Poți să distribui albume sau doar anumite fișiere cu alți utilizatori, oricând și de oriunde.
  2. Ai acces deplin și nelimitat atât timp cât ai un dispozitiv funcțional, smartphone, tabletă, laptop, desktop.
  3. Ai backup fiabil la toate fișierele, lucru care se va dovedi extrem de folositor mai ales atunci când dispozitivul de stocare local se strică.

Stocarea pozelor și a videourilor poate fi diferită în funcție de dispozitivul cu care sunt făcute. În unele cazuri, backup-ul se face automat în cloud. Tot ceea ce trebuie să faci este să activezi o opțiune și smarphone-ul tău se va ocupa de tot. În continuare explorăm metodele de stocare în cloud în funcție de sursa fișierelor media.

Stocarea în cloud de pe smarphone

În funcție de sistemul de operare poți folosi o serie de aplicații sau funcții specifice ale sistemului care să realizeze backup-ul în cloud. Pentru dispozitivele Apple, există iCloud Photo Library. Dacă funcția este activă, va face sincronizarea automat. Poate vei mai avea nevoie de spațiu de stocare suplimentar, pe care îl poți cumpăra în orice moment la un preț accesibil.

Pentru cei care folosesc Android, cea mai simplă variantă este serviciul Google Photos. Aici pot fi stocate toate materialele foto și video de pe telefon, iar sincronizarea se face automat, dacă utilizatorul alege să o facă.

Indiferent de sistemul de operare folosit, serviciul Dropbox este o soluție bună.

Stocarea în cloud de pe camere foto digitale

Și pentru această sursă există soluțiile de mai sus. Totuși, de multe ori, fișierele care provin din camerele digitale pot avea dimensiuni foarte mari, mai ales când este vorba de materiale video 4K. Acestea pot consuma rapid spațiul disponibil în cloud, așa că va trebui, fie să achiziționezi spațiu suplimentar. Pentru fișierele foarte mari, Amazon are un serviciu avantajos care îți oferă câțiva TB de spațiu pe care să-l umpli după pofta inimii, cu un cost lunar de aproximativ 10 USD.

Amazon Glacier, are o serie de alte servicii interesante care pot scuti utilizatorul de orice disconfort. De exemplu, dacă ai un hard disk extern pe care ai deja câțiva TB de date, îl poți trimite la Amazon pentru a se ocupa de transferul fișierelor în cloud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *