pc-gaming

Cum poți transforma un PC vechi într-o „mașinărie de gaming”?

Vrei un PC de gaming, dar costurile unuia nou ajung să fie substanțiale, mai ales dacă vizezi un sistem de top. Totuși, nu-ți pierde speranța. Te vei putea juca cele mai noi jocuri până la urmă, construindu-ți un PC de gaming dintr-un sistem achiziționat second hand pe care să-l configurezi în așa fel încât să poată rula cele mai noi jocuri. Înarmează-te doar cu timp, răbdare și perseverență pentru a identifica și profita de cele mai bune oferte atunci când îți ies în cale.

În primul rând, pregătește-ți bugetul pentru a putea acționa rapid atunci când găsești sistemul și componentele de care ai nevoie pentru a ajunge la cele mai bune performanțe.

Găsește sistemul

Caută după sistemul de care ai nevoie în magazinele specializate de PC-uri second hand și refurbished. De obicei, aici vei găsi sisteme solide din punct de vedere hardware și configurate foarte bine. În plus, poți găsi sisteme destul de noi. De obicei, în aceste magazine vei găsi sisteme business, solide din perspectiva hardware și foarte fiabile. Poți căuta la un magazin local sau poți explora ofertele de Amazon sau eBay. Alege un furnizor de încredere, cu reputație bună. Reputația este un garant al stării în care va ajunge sistemul. Dacă alegi un vânzător bine cotat de pe Amazon sau eBay, ai toate șansele să primești un sistem la care s-a lucrat în detaliu pentru a fi pregătit de vânzare. Ca branduri, orientează-te către gamele profesionale Dell, HP, Compaq și Lenovo.

Informează-te

Documentează-te cu privire la vânzător. Cel mai accesibil indiciu este descrierea sistemului, cât a investit în a oferi o descriere completă și complexă. În cazul unei descrieri detaliate, șansele sunt foarte bune ca și sistemul să fi fost pregătit corespunzător pentru vânzare. De asemenea, caută recenziile altor clienți. Vei putea afla informații relevante despre experiențele pe care le-au avut alții cu vânzătorul respectiv. Astfel, vei avea o idee în legătură cu așteptările pe care să le ai în urma experienței. Asigură-te că ai toate informațiile tehnice înainte să comanzi, inclusiv ce upgrade-uri suporta sistemul.

Unitatea de stocare

Cu siguranță, PC-ul second hand sau refurbished nu va fi dotat cu un SSD, așa că, pe acesta va trebui să-l cumperi separat. SSD-ul este o componentă esențială pentru transformarea PC-ului în „mașinăria de gaming” pe care o dorești.

Placa grafică

Un alt element pe care ar trebui să-l achiziționezi este placa grafică. Aici vei avea nevoie de cercetări amănunțite în legătură cu achiziția unei plăci grafice care să ofere cele mai bune performanțe în condițiile hardware prezente pe PC-ul tău. Deoarece, PC-urile second hand sau refurbished au, de cele mai multe ori configurații business, placa de bază ar putea avea unele limitări atunci când vine vorba de placa grafică. O altă problemă ar putea fi spațiul disponibil în carcasă. Dacă nu ai o carcasă turn, montarea unei plăci grafice va fi destul de complicată.

Construcția unui PC de gaming este un proces destul de minuțios dar, dacă totul merge bine, la final vei avea un PC de gaming pe care îl vei putea folosi fără probleme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *