laptop-nou

Cum treci la un laptop nou în mai puțin de 30 de minute

Schimbarea laptopului vechi cu unul nou este, de cele mai multe ori, o corvoadă. Mutarea fișierelor și instalarea tuturor aplicațiilor poate fi o operațiune de durată, de care mulți utilizatori se feresc. Totuși, există și variante mai simple. Cum ar fi ca, în doar 30 de minute, laptopul nou să fie gata de utilizare, cu tot ceea ce ai nevoie?

Soluțiile de stocare a fișierelor în cloud sunt accesibile oricui, așa că utilizează-le! În același timp, nu neglija să ai un backup recent în momentul în care schimbi laptopul. Hai să vedem cum poți să faci ca noul sistem să fie funcțional în sub 30 de minute.

Backup-ul fișierelor de pe laptopul vechi

Poți folosi OneDrive, soluția de salvare a fișierelor în colud de la Microsoft. OneDrive vine preinstalat odată cu Windows 10, așa că nu ai prea mari bătăi de cap. Pentru a-ți face un back-ul al fișierelor importante trebuie doar să fii logat în contul Microsoft. OneDrive folosește un folder de backup pe care poți alege să-l sincronizezi cu folderele în care îți salvezi local fișierele. Odată ce ai stabilit calea de sincronizare, totul se va realiza automat. Astfel, în momentul în care te muți pe alt laptop și îți accesezi contul Microsoft, vei avea acces instant la fișierele salvate.

Pe lângă OneDrive, există o serie de alte soluții coloud la fel de ușor de utilizat. Google Drive sau Dropbox pot suplini cu ușurință soluția Microsoft. Totul depinde de utilizator și de preferințele sale.

Spațiu adițional de stocare

Cea mai mare parte a soluțiilor de stocare a fișierelor în cloud oferă gratuit doar un spațiu limitate. La OneDrive este vorba de 5GB. Dacă dorești mai mult, va trebui să începi să plătești. În același timp, dacă spațiul din cloud nu este suficient și consideri că nu ai nevoie să plătești pentru extinderea lui, ar fi bine să te gândești la o unitate de stocare externă. Și această variantă poate fi eficientă și rapidă.

Dacă vrei ca parolele șii bookmark-urile să ți se transfere automat pe noul browser, asigură-te că ai un cont pe browserul utilizat și ai activată opțiune de sincronizare.

Descărcarea fișierelor

Indiferent că ai ales să-ți faci backup în cloud sau pe hard disk extern, descărcarea fișierelor pe noul laptop va fi un proces rapid și simplu. Orice platformă cloud are opțiune de descărcare. Trebuie doar să o localizezi și să descarci fișierele acolo unde dorești pe noul tău laptop. În cazul în care ai folosit o unitate de stocare externă un simplu copy/paste este suficient pentru a face transferul de fișiere.

Reinstalarea aplicațiilor

Aici intervine partea mai complicată. Poți să le reinstalezi manual descărcându-le pe fiecare în parte sau poți folosi o aplicație care să te ajute. Una dintre acestea este Ninite. Această aplicație îți permite să selectezi aplicațiile pe care le vrei instalate și le comprimă într-un singur kit, ceea ce reduce semnificativ munca și timpul în care laptopul tău nou va fi gata să-ți ofere o experiență optimă de utilizare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *