Părinții și copiii sunt în „aceeași oală” atunci când vine vorba de timpul petrecut în fața monitoarelor laptopurilor sau a dispozitivelor mobile. La această concluzie s-a ajuns în urma unui studiu Pew Researh. Conform studiului atât copiii cât și copiii sunt mistuiți de dependența de gadgeturi.
Copiii și tinerii de astăzi sunt criticați de generațiile mai în vârstă deoarece utilizează excesiv smartphone-ul. În același timp, cei care-i critică, de obicei părinții, suferă de aceeași dependență.
Datele studiului Pew Research arată că 51% dintre copiii și adolescenții intervievați spun că părinții lor sunt deseori distrași de telefonul mobil sau de tabletă în momentul în care încearcă să aibă o conversație cu ei.
În același timp, părinții recunosc această dependență. 36% dintre părinții intervievați au admis că petrec prea mult timp cu ochii ațintiți în displayul telefonului mobil. Mai mult, 15% dintre adulți au recunoscut că, uneori, își pierd concentrarea la serviciu din cauza telefonului mobil. Doar 8% dintre copii și adolescenți au recunoscut că telefonul le-ar bruia atenția la școală.
Procentul copiilor și adolescenților care au recunoscut că petrec prea mult timp pe telefonul mobil este semnificativ mai mare decât cel al adulților, respectiv 54% dintre copiii și adolescenții intervievați. 41% au spus că petrec prea mult timp pe rețelele sociale, în timp ce 21% au recunoscut că se joacă prea mult.
De cealaltă parte a baricadei, 22% dintre adolescenți spun că nu petrec suficient jucându-se jocuri video, în timp ce 10% au spus că abia reușesc să petreacă un timp suficient pe rețelele sociale.
Un lucru bun reieșit din studiu este că, peste jumătate dintre cei care au admis că petrec prea mult timp pe laptopuri și gadget-uri mobile, sunt dispuși să facă eforturi pentru reducerea acestui timp.