internet-explorer

Discret, Microsoft încearcă să retragă Internet Explorer 11

Odată cu Windows 10, Microsoft a făcut și o schimbare majoră. A înlocuit browserul care nu s-a bucurat de cea mai mare popularitate în ultimii ani, Internet Explorer, cu mult mai performantul Edge. Acum, Microsoft vrea să scape complet de Internet Explorer și, poate să-l șteargă din istoria de produse dezvoltate de companie.

Retragerea unui produs care încă mai este utilizat la scară largă, în ciuda defectelor, nu este o sarcină ușoară, așa că trebuie acționat cu precauție. Internet Explorer trebuie retras puțin câte puțin pentru a diminua unda de șoc pe care ar genera-o o dispariție subită a browserului. Prima fază a retragerii s-a și consumat la începutul acestei săptămâni, când Microsoft a anunțat că variantele online ale pachetului Office 365 nu vor mai funcționa pe vechiul browser.

Procesul de pensionare pentru Internet Explorer 11 va continua în 30 noiembrie când va îi va fi retras suportul pentru Mcrosoft Teams, urmând să fie complet retras până în 17 august 2021.

Chiar dacă are o cotă de piață nesemnificativă în comparație cu Google Chrome 5.8%, față de 69%, pentru unii utilizatori, retragerea s-ar putea resimți mai puternic. Vor fi afectați în special cei care folosesc aplicații și funcții compatibile doar cu Internet Explorer 11.

De-a lungul timpului, Internet Explorer nu a reușit să se impună datorită vulnerabilităților pe care le-a manifestat. Totuși a fost și este încă foarte utilizat în companii, prestatori de servicii medicale și instituții guvernamentale care sunt încă blocate în sisteme informatice învechite.

Odată cu retragerea Internet Explorer, Microsoft încearcă să-i determine pe utilizatorii browserului să migreze către Edge, mult mai rapid, mai sigur și mai fiabil.

Totuși, pentru nostalgici, Microsoft va mai face update-uri la Internet Explorer 11 până în 2025.

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *