pat-inteligent-ford

Ford propune patul inteligent al viitorului pentru un somn perfect

IoT sau Internet of Things începe să fie din ce în ce mai implicat în viețile noastre curente și atrage atenția unor jucători importanți către domenii complet diferite, altele decât cele în care s-au consacrat. Este și cazul constructorului auto FORD care nu anunță proiectul unei noi mașini inteligente, autonome și electrice, ci a unui pat inteligent care, spun cei de la FORD, va revoluționa modul în care dormim.

După ce au revoluționat modul în care ne deplasăm propunându-ne mașina, FORD încearcă să contribuie și mai mult la confortul omului modern.

Patul FORD se adresează cuplurilor și vine să rezolve o problemă care dăunează calității somnului îndrăgostiților. Inevitabil, în timpul nopții, unul dintre parteneri se mișcă mai mult și ajunge să-și depășească jumătatea din pat care i se cuvine. Pentru a rezolva problema invadări spațiului necuvenit de către unul dintre parteneri, FORD propune un pat inteligent care reacționează la mișcările celui cu un somn neliniștit astfel încât să nu-l lase să pătrundă în jumătatea de pat a celuilalt partener.

Pentru a reuși la aceste performanțe, inginerii de la FORD au adaptat tehnologie de la mașinile autonome în funcție de indicațiile unui doctor în probleme de somn, Dr. Neil Stanley.

Dr. Stanley spune că omul este vulnerabil în timpul somnului, de aceea ne trezim la fiecare mișcare. În momentul în care partenerul sau partenera se mișcă foarte mult în timpul nopții, ne va altera calitatea somnului. Efectele unei calități scăzute a somnului poate avea efecte dezastruoase asupra relației, spune Dr. Stanley.

Practic, patul inteligent de la Ford îi ajută pe fiecare dintre parteneri să-și mențină „banda” de somn, astfel încât să nu provoace un eveniment nocturn neplăcut, respectiv trezirea și alterarea calității somnului pentru celălalt partener.

Patul este încă faza de prototip, dar ar putea fi lansat în curând în producția de serie, scrie iottechtrends.com.

Foto: iottechtrends.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *