antivirus-windows-defender

Este Windows Defender o soluție de securitate fiabilă în 2019?

Orice utilizator de Windows este protejat de Defender, soluția încorporată care asigură ca PC-ul utilizatorului să nu cadă victimă atacurilor virușilor. Această soluție a devenit disponibilă odată cu lansare sistemului de operare Windows 10. Variantele anterioare erau protejate de Microsoft Security Essentials. Deoarece este soluția standard care este deja ep dispozitiv, o întrebare firească care se înfiripă în mintea oricărui utilizator este: oare este suficient să mă las doar pe mâna Windows Defender, mai ales în 2019?

Probabil, ar trebui acum să comparăm performanțele lui Windows Defender cu marii jucători de pe piața anti-virus, ceea ce ar însemna un articol foarte stufos și tehnic, plictisitor, probabil, din perspectiva utilizatorului obișnuit care vrea să știe doar ce soluție anti-virus să adopte pentru a-și putea folosi liniștit dispozitivul. Așadar, nu vom face o analiză amănunțită, deoarece sunt site-uri specializate care se ocupă de comparare și clasificarea soluțiilor anti-virus disponibile pe piață.

Am analizat câteva dintre aceste site-uri pentru a ne forma o idee despre unde stă Windows Defender în ochii specialiștilor în securitate informatică.

AV Comparatives a fost primul site pe care l-am explorat pentru a ne da seama cât de bine ne protejează Windows, dacă acordăm încredere sistemului său. Testele disponibile pe site arată un comportament foarte bun al Windows Defender, atât de bun încât poate să facă față unor nume grele din industrie, ca Bitdefender, Avira sau McAfee.

Mai mult, Windows Defender a evoluat mult în ultimii ani, reușind să-și crească gradul de protecție oferit.

Chiar dacă cifrele diferă sensibil, Windows Defender s-a prezentat foarte bine și în evaluările făcute de alte site-uri, prezentând, de-a lungul timpului o evoluție foarte bună în ceea ce privește performanțele.

După studierea și analizarea performanțelor Windows Defender, soluția de securitate de la Microsoft reușește chiar să impresioneze. Dacă în urmă cu câțiva ani nici măcar nu conta pe acest segment, acum a devenit chiar o soluție fiabilă, ceea ce îl scutește pe utilizatorul mediu de cheltuieli suplimentare după achiziționarea unei licențe pentru sistemul de operare.

Chiar dacă acum Windows Defender a ajuns să devină o soluție bună, dacă nu va menține ritmul de evoluție și nu va ține pasul cu riscurile care se schimbă cu viteză, este foarte posibil să decadă din nou.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *