windows10

Funcții și aplicații Windows 10 care rămân sau vor fi șterse odată cu actualizarea din octombrie 2018

În octombrie 2018 Windows 10 va beneficia de o actualizare majoră în urma căreia vor apărea o serie de schimbări și îmbunătățiri în sistemul de operare. Odată cu această actualizare Microsoft face „curățenie” printre funcțiile și aplicațiile preinstalate ale sistemului de operare. Cele care nu s-au bucurat de succes vor fi eliminate, altele vor intra pe „linie moartă”, în timp ce altele vor fi dezvoltate în continuare. Cele din urmă sunt funcțiile și aplicațiile cele mai apreciate de utilizatori.

Snipping Tool

Fanii Snipping Tool pot fi încercați de sentimente contradictorii. Unealta care permite realizarea rapidă de screenshoturi rămâne disponibilă, dar nu va primi nicio îmbunătățire. În schimb, Microsoft va încerca să o integreze într-o aplicație mai complexă denumită „Snip & Sketch”. Aceasta va avea, pe lângă funcțiile Snipping Tool, o serie de funcții suplimentare care vor permite utilizatorului să deseneze pe capturile de ecran pe care le face.

Phone Companion

Este o aplicație care facilitează schimbul de fișiere între PC și telefonul mobil. Aplicația va fi eliminată odată cu actualizarea. Sincronizarea dintre PC și telefon se va putea face direct din setările Windows 10.

Hologram

O aplicație care permitea scrierea în 3D în diferite stiluri va dispărea odată cu actualizarea. Aplicația va fi înlocuită cu o alta, denumită „Mixed Reality Viewer” care va adopta funcțiile Hologram și le va adăuga altele pentru o utilizare mai complexă. Utilizatorii s-ar putea să aprecieze noua aplicație și să o adopte în număr mai mare decât au făcut-o cu Hologram.

OneSync

Această funcție care sincronizează aplicațiile Mail, Calendar și People din Windows nu va fi ștearsă, dar i se oprește dezvoltarea și suportul. Toate funcțiile îi vor fi transferate către Outlook.

FontSmoothing

Windows 10 are o funcție denumită FontSmoothing care optimizează modul de afișare a fonturilor sistemului de operare. Puțini utilizatori cunosc această funcție, dar Microsoft a adoptat setul de fonturi ClearType ca predefinit pe toată platforma, așa că FontSmoothing și-a pierdut utilitatea, urmând să fie șters odată cu actualizarea din octombrie 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *