cablu incarcator 2

Incarcator defect?

Atunci cand bateria laptopului nu se mai incarca sau observati ca nu mai rezista la fel ca la inceput, primii suspecti sunt bateria si incarcatorul. Mai jos va voi explica cum puteti afla daca vinovatul este incarcatorul, fara a plati un profesionist.

 

Lucruri de care veti avea nevoie:

–  sursa de curent

–  o baterie de laptop

–  betigase pentru urechi

–  voltmetru

–  alcool izopropilic (sau spirt)

 

Instructiuni:

1. Asigurati-va ca incarcatorul este conectat la o priza functionala si ca primeste curent.

 

2. Incercati sa folositi laptopul doar cu incarcatorul. Daca nu va functiona, incarcatorul este defect si trebuie inlocuit. In unele cazuri laptopul va functiona doar cu incarcatorul, dar acesta nu va incarca si bateria. Si in acest caz incarcatorul este defect si trebuie inlocuit.

 

3. Incercati sa incarcati laptopul cand este complet oprit. Daca bateria se incarca doar cand laptopul este oprit, atunci incarcatorul este defect.

 

4. Testati incarcatorul cu un voltmetru. Daca este un incarcator AC, setati voltmetrul la 25 VAC. Atingeti contactele cu sondele si daca nu este afisata nicio valoare, incarcatorul e defect. Pentru incarcatoare DC, setati voltmetrul la 25 VDC si atingeti contactele. Voltmetrul ar trebui sa citeasca cu cel putin 1 V mai mult fata de cat este scris pe incarcator.

 

5. Verificati contactele. Daca sunt murdare, curatati-le cu un betigas pentru urechi si putin alcool izopropilic (sau spirt).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *