intel-i9

Intel anunță lansarea unui procesor senzațional, cu 18 nuclee

Intel ridică standardele pe piața procesoarelor cu noua lini Core X-Series, a cărei vârf de gamă este procesorul Core i9, cu 18 nuclee,cu ajutorul căruia compania speră să-i atragă și să-i impresioneze pe utilizatorii experimentați care au rămas fideli PC-ului.

Intel Core i9 este primul procesor din lume cu 18 nuclee, dedicat utilizării curente, detronându-l pe Ryzen 9 Threadripper care urmează să fie lansat cu 16 nuclee. Cei de la AMD nu se vor lăsa cu una, cu două și, cu siguranță se gândesc la o variantă de contraatac. Se pare că cei doi producători de procesoare au început să „își arate mușchii” și se întrec în produse din ce în ce mai puternice. Lupta este una interesantă și poate să ducă la o creștere a puterii de procesare disponibile publicului larg.

Seria de procesoare a fost prezentată de către Intel în cadrul Computex 2017, unul dintre cele mai mari evenimente care reunesc jucătorii din tehnologie, organizat la Taipei, în Taiwan.

Denumirea completă a procesorului este Intel Core i9-7900X iar prima versiune va disponibilă cu 9 nuclee, urmând ca în cel ma scurt timp cei care care vor maximul de performanțe de care este capabil un procesor de serie, vor avea acces, treptat la versiunile cu 12 nuclee, cu 14 nuclee, cu 16 nuclee și cu 18 nuclee. Versiunile vor fi lansate pe rând.

Varianta cu 10 nuclee va avea o viteză de 3,3GHz, putând fi crescută până la 4,5GHz cu ajutorul tehnologiei Intel Turbo Boost Max. Prețul unui astfel de procesor în momentul lansării va fi de 999 USD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *