laptop-tableta

Laptop sau tabletă. Care este cea mai bună variantă pentru tine?

Nevoile de tehnologie ale utilizatorilor s-au diversificat foarte mult, la fel și performanțele dispozitivelor care vin în întâmpinarea acestor nevoi. Dacă în urmă cu 10-15 ani, desktop-urile erau un must have în fiecare casă, nu a durat mult până când au fost înlocuite de laptopuri. Acestea din urmă, după o perioadă de boom, au început să piardă teren în fața tabletelor într-o serie de nișe.

Tabletele sunt mai compacte, mai ușor de transportat, favorizează munca remote, sunt destul de puternice și au devenit destul de populare în rândul designerilor grafici. Motivul principal este manipularea mai ușoară datorită facilitării procesului creativ cu mișcări naturale, apropiate de procesul creativ manual.

La ce este mai bun un laptop?

Pentru aplicațiile business, respectiv cele de creare/editare texte, clienții de e-mail, creare și editare de tablele, creare și editare de prezentări s-ar putea ca un laptop să fie mult mai de ajutor decât o tabletă. Tastatura fizică crește productivitate, mai ales atunci când ai foarte mult de scris. De exemplu, un copywriter s-ar putea descurca mai greu fără o tastatură fizică.

Un alt avantaj al laptopurilor sunt configurațiile sistemelor disponibile. Astfel, sunt disponibile laptopuri cu configurații de bază, ideale pentru elevi, studenți și pentru a îndeplini sarcinile de bază la serviciu. Pe măsură ce creștem nivelul de performanță, laptopurile pot adresa sarcini mult mai complexa, inclusiv procesarea foto-video la nivel profesional.

Pe lângă aspectele legate de productivitate și performanțe, laptopurile noi sunt foarte portabile, vin în carcase subțiri și sunt ușoare. Astfel pot fi transportate și manipulate fără probleme.

Nu în ultimul rând conectivitatea este un avantaj important. Laptopurile au o serie de porturi prin care pot fi conectate cu ușurință periferice,  de la monitoare secundare, la cititoare de carduri de memorie, în cazul în acere aceste cititoare nu sunt integrate direct în carcasa laptopului.

Care sunt avantajele unei tablete?

În primul rând, portabilitatea. Tabletele sunt mult mai compacte, sunt ușor de transportat și au o autonomie mai buna decât laptopurile. Tabletele high end pot fi folosite și la task-uri de design grafic, segment în care câștigă din ce în ce mai mult teren. În special, tabletele de la Apple cunosc o popularitate crescută printre designeri.

Un alt avantaj intervine la consumul de materiale media, în special în călătorii. Display-urile mai generoase decât cele ale telefoanelor oferă o experiență foarte bună de consum a materialelor media, în special sub formă video.

Alegerea unuia dintre dispozitive depinde strict de preferințele utilizatorului. Așadar, chibzuiește înainte de a face o alegere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *