win11

Mai mult de jumătate dintre PC-uri nu pot face upgrade la Windows 11

Date recente provenite în urma unui studiu Lansweeper, provider de servicii software, arată că, până în momentul de față o rată de absorbție a noului sistem de operare de doar 1,44%. Cauza este incapacitatea sistemelor de a rula Windows 11.

Conform datelor Lansweeper upgrade-urile la Windows 11 s-au triplat în ultimele trei luni, Cu toate acestea, rata de absorbție rămâne încă la un nivel extrem de redus. Aceste rezultate se bazează pe un sondaj realizat pe mai mult de 10 milioane de dispozitive Microsoft, dintre care doar 1,44% rulează pe Windows 11. Creșterea față de luna ianuarie este de 0,52%.

Rata de adopție rămâne foarte scăzută la șase luni de la lansarea noului sistem de operare în condițiile în care 55% dintre dispozitivele incluse în studiu nu suportă upgrade-ul.

Deși majoritatea PC-urilor scanate aveau o memorie RAM suficientă, respectiv 91% dintre dispozitive, doar jumătate au TPM-uri (Trusted Platform Modules) care se încadrează în cerințele sistemului de operare. În același timp, 19% dintre dispozitive au căzut testul TPM iar 28% nu au fost compatibile TPM sau nu aveau aceste module activate.

În ceea ce privește mașinile virtuale, previziunile sunt mult mai puțin optimiste. Compatibilitatea procesoarelor este de aproape 45%, iar doar 66,4% au suficientă memorie RAM. Lucrurile se înrăutățesc atunci când vine vorba de TPM, doar 0,23% dintre workstation-urile virtuale au activat TPM 2.0. Acest lucru nu este însă o surpriză deoarece nu era nevoie de TPM pentru a rula sistemul de operare Windows.

La serverele fizice, doar 1,49% dintre dispozitive au trecut testul TPM, ceea ce înseamnă că 98,5% dintre dispozitive nu sunt pregătite pentru un upgrade la Windows 11.

O altă cercetare, de data aceasta realizată de un serviciu de monitorizare software, AdDuplex, prezintă rezultate mai încurajatoare pentru sistemul de operare Windows 11, respectiv o rată de adopție de 19,4% cu o stagnare în ultima perioadă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *