surface

Microsoft Surface împlinește 5 ani și pare să amenințe MacBook-urile

Microsoft Surface a deschis un drum interesant pentru alte tablete sau sisteme 2 în 1 Windows dar, conform unor voci, pare să fi pierdut din ritmul inovației odată cu împlinirea vârstei de cinci ani. În același timp, alte voci susțin că abia acum Microsoft Surface a ajuns la maturitate și se poate „lupta” de la egal la egal cu MacBook-ul.

Microsoft Surface punctează decisiv în fața Apple MacBook

Conform unui studiu recent publicat de TechRadar.com, utilizatorii s-au declarat mândri de faptul că au ocazia să lucreze pe un dispozitiv Microsoft Surface.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.300 de utilizatori din Statele Unite. Aceștia au fost întrebați despre obiceiurile, preferințele și comportamentul de utilizare a PC-urilor la serviciu și acasă. În urma analizei rezultatelor, 72% dintre subiecții care foloseau deja hibridul de la Microsoft la serviciu și-au exprimat dorința să îl folosească și acasă.

Aceeași întrebare legată de preferințele de utilizare a fost adresată și în legătură cu MacBook-ul. Aici rezultatele sunt puțin diferite. Doar 65% dintre subiecții care foloseau un MacBook la serviciu l-ar fi preferat și acasă pentru o utilizare în scopuri de divertisment.

Microsoft Surface a punctat mai bine și la capitolul imagine. Când au fost întrebați cu care dintre cele două dispozitive ar prefera să fie văzuți în public, 77% dintre subiecți au ales Surface, în timp ce 62% au optat pentru Apple.

Potrivit aceluiași studiu, punctele forte ale Microsoft Surface sunt capacitatea crescută de productivitate, capitol la care a obținut cu 8% mai mult decât Apple.

Sondajul arată o preferință mai pronunțată a unui număr mai mare de utilizatori către Microsoft Surface, în defavoarea MacBook-ului.

Situația nu este roz pentru Microsoft Surface

Chiar dacă studiul publicat de TechRadar.com este favorabil hibridului Microsoft, vânzările scot în evidență o serie de probleme, atât în ceea ce privește produsul, cât și situația pieței. Astfel, conform unui studiu realizat de compania de cercetare IDC, publicat de PCWorld.com, vânzările Surface au scăzut cu 19% față acum un an.

Conform aceluiași studiu, Surface nu stă foarte bine pe niciuna dintre nișele pe care dispozitivele ar trebui să fie prezente. Piața tabletelor este dominată de dispozitivele cu Android, pe piața de laptopuri concurența este foarte mare, iar pe piața hibrizilor concurența este pe cale să devină acerbă datorită producătorilor care vin cu alternative din ce în ce mai performante.

Părerile și datele sunt împărțite. Totuși, Surface rămâne un dispozitiv fiabil pentru utilizatorii care au nevoie de performanțe hardware, de mobilitate și de productivitate și au bugetul necesar pentru a-și satisface aceste nevoi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *