usb-932180_1280

O inovație tehnologică va face SSD-urile mai ieftine și mai spațioase

Intel împreună cu Micron dezvoltă o unitate de stocare SSD care poate fi un pas înainte importat. Produsul care a reieșit din colaborarea celor două companii face SSD-urile mai accesibile din perspectiva costurilor oferind, în același timp, capacități de stocare mai mari. Cele două companii anunțat lansarea primei memorii flash QLC NAND, iar odată cu acesta a fost lansat și primul SSD Micron care se bazează pe această tehnologie inovativă.

Trecerea către tehnologia QLC este un salt gigant înainte către transformarea SSD-ului în soluția de stocare care va înlocui în totalitate hard disk-urile clasice, putând oferi un spațiu de stocare mai mare și performanțele specifice ale unui SSD la prețuri accesibile pentru utilizarea în masă. Revoluția tehnologică stă „sub capota” noului dispozitiv, unde modul de organizare a celulelor aduce un beneficiu din perspectiva densității față de SSD-urile clasice. Astfel, utilizând această tehnologie, producătorii vor putea să introducă o capacitate de stocare mai mare în același drive disponibil. De aici vor rezulta unități de stocare de capacități mai mari care nu vor fi la prețuri astronomice.

Conform unor voci din sectorul tehnologiei, aceste noi unități de stocare sunt mai puțin fiabile și propun performanțe mai slabe, atât la scriere, cât și la citire, decât cele folosite la scară largă acum. Inovația este încă în prima sa versiune pentru utilizarea în masă, așa că, pe viitor se va putea perfecționa pentru a ajunge la performanțe și fiabilitate superioare.

Momentan, noul SSD Micron este disponibil doar pentru clienții enterprise. Utilizatorul personal mai are de așteptat. Dar în momentul în care vor apărea noi SSD-uri cu această tehnologie, acestea vor fi accesibile din punctul de vedere al prețurilor. SSD-urile entry-level ar putea deveni mult mai accesibile decât sunt la ora actuală, dar și mai spațioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *