Portabilele viitorului

rollon 1Rolltop este un concept de calculator pentru proiectanti, arhitecti, dar si pentru cei care cauta look-ul la un gadget, mai degraba decat performantele si utilitztea. Avand incorporata tehnologia OLED-Display si un multitouchscreen, laptopul se poate transforma cu usurinta in tableta grafica cu un ecran de 17 inch care poate fi utilizata si ca monitor principal datorita unui suport de  sprijinului atasat la partea din spate.

rollon 2
Rolltop 2.0 este un concept de laptop care propune o serie de facilitati si alternative la utilitatile clasice ale unui astfel de dispozitiv. Rolltop 2.0 puncteaza decisiv la capitoulu design, dar nici capacitatile sale tehnic nu sunt de neglijat.
Vaio Zoom

vaio zoom
Conceptul de notebook Vaio Zoom uimeste prin tehnologia holografica “impachetata” abil intr-o carcasa subtire de sticla. Cand este in modul off, ecranul este complet transparent iar tastatura este opaca. Porniti-l si spectacolul touchscreen-ului holografic incepe. Chiar si butoanele mouse-ului sunt holografice.
Este doar un concept, de aeea nu exista foarte multe informatii despre acest gadget, informatii practice, de interes pentru orice utilizator, ca: viata bateirei, feedback-ul ecranului tactil,  configuratia si statisticile sistemului, etc. Totusi, in viitorul foarte apropiat, aceasta tehnologie va fi utilizata la scara larga.

Companion

compenion
Calculatorul in sine este un touchscreen OLED, pe care se poate lucra ca pe un laptop obisnuit sau ca pe o tableta.  Tot ecranul este un slider, deoarece poate fi mutat inainte pentru a descoperi un al doilea ecran tactil OLED de sub, unde puteti avea o tastatura sau un controler de lucru, similar unei configurari cu doua monitoare.

Asus Origami

origami
Inspirat de arta japoneza de pliere a hartiei, Asus Origami incorporeaza in tehnologia notebook-ului conceptele acestui mestesug traditional japonez Datorita design-ului flexibil care faciliteaza plierea, laptopul se poate transforma cu usurinta intr-o tableta perfect functionala.

LG Ecological Laptop Concept

lg eco
Laptop-ul LG ecologic este un concept care se bazeaza pe alimentarea cu energie alternativa, respectiv energie solara. Laptopul are montate panouri fotovoltaice care ii pot asigura necesarul de energie de care are nevoie. Daca acest concept va ajunge la productia de masa, se vor schimba radical si bateriile de laptop.

Canova Dual Screen Laptop

canova
Canova laptop are un ecran dual, multi sensibil la atingere si este foarte usor de utilizat. Se deschide ca un notebook si beneficiaza de caracteristicile tehnologiei ecranelor tactile. Dispoziotivul poate ]ndeplini sarcinile unui laptop clasic dar si ale unui altfel de e-reader.

Laptop/Desktop Hybrid

lap hybrid
Imaginatia nu are limite. Daca nu credeti, uitati-va la acest exemplu!
Proiectantul acestui design futurist a scos din ecuatie nevoia unui monitor voluminos si a optat pentru iluminarea YOUTUBING care poate fi plasata pe orice suprafata pe care poti tinti proiectorul omni-directional. Unele puncte forte a acestui computer insirat din spatiu include o tastatura cu membrana, care apare atunci cand este nevoie de ea,  atunci cand nu este folosit ca un computer, proiectorul poate proiecta efecte de lumina ambientala pe orice suprafata doriti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *