reclame-windows

Reclame în Windows File Explorer?

Se pare că, cel puțin în viitorul apropiat nu vom avea bannere cu reclame printre fișiere atunci când navigăm prim File Explorer în Windows 11, deși opțiunea a fost testată de Microsoft.

În ultimele zile, o serie de utilizatori de Windows 11 au observat că, în timp ce navigau prin File Explorer, au început să vadă diverse reclame. Lucrurile au escaladat pe Twitter, așa că publicația PCWorld a verificat datele direct cu reprezentanții Microsoft. Răspunsul primit de publicația specializată în tehnologie a confirmat faptul că Microsoft se gândește la variante pentru a introduce reclamele în File Explorer, dar această opțiune nu este disponibilă încă publicului larg.

Totul a pornit de la utilizatorul de Twitter Florian, tester Windows, a cărui postare a stârnit un val de reacții virulente din partea utilizatorilor. Opinia generală a fost în mod evident împotriva introducerii reclamelor în File Explorer. Chiar dacă “pericolul” introducerii reclamelor în File Explorer nu este unul iminent, este o opțiune la care utilizatorii de Windows 11 ar trebui să se aștepte în viitorul apropiat.

Deja de mulți ani, Windows a promovat alte produse Microsoft, cum ar fi pachetul Office, browserul Edge și altele. Baza de utilizatori enormă pe care a strâns-o compania prin Windows este un activ extrem de prețios care ar putea fi monetizat prin vânzarea de reclame.

Totuși, până la a introduce opțiunea de publicitate la scară largă, Microsoft va trebui să ia în clacul și comportamentul utilizatorului. Acesta ar trebui să aibă o opțiune prin care să dezactiveze reclamele. Întrebați de către PCWorld în legătură cu această temă, reprezentanții Microsoft nu au oferit un răspuns relevant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *