Tableta si smartphone-ul sunt gadget-urile la ordinea zilei. Le folosesti oriunde, oricand, iti ofera mobilitate, conectivitate si o serie de functii care te ajuta in activitatea ta de zi cu zi. Din punctul de vedere al facilitatilor de comunicare pe care le ofera sunt instrumente aproape indispensabile profesionistului activ din majoritatea domeniilor de activitate. Totusi, oricat de „user friendly” ar fi aceste gadget-uri, cand vine vorba de rezolvarea unor task-uri complexe, laptopul este solutia care contribuie la rezolvarea rapida si calitativa a acestor task-uri.
Laptopurile ofera niste avantaje evidente fata de gadget-urile momentului, chiar si pentru utilizatorul mediu. Tastatura fizica, capacitatea sporita de multitasking, dar si puterea de procesare pentru realizarea unor task-uri care presupun resurse extinse, cum ar fi editarea foto-video, sunt doar cateva dintre facilitatile pe care le ofera un laptop. Exista o varietate foarte larga de modele de laptopuri, de dimensiuni diferite, care au in configuratie elemente care permit diferite niveluri de performanta, etc., astfel incat sa se poata adapta cu usurinta unei game cat mai largi de nevoi ale utilizatorului.
Cel mai important este, sa-ti stabilesti foarte clar prioritatile si bugetul disponibil pentru laptopul pe care urmeaza sa-l achizitionezi. Odata ce ai aceste coordonate, poti incepe o sondare a pietei. Cerceteaza cu atentie ofertele, poate nu ar fi rau sa mergi prin magazinele specializate pentru a face un test cu laptopul care ti-a atras atentia. Online, documenteaza-te in legatura cu performantele specifice, recomandarile producatorului, dar si ale utilizatorului.
Nu uita sa-ti stabilesti proprietatile. Daca ai nevoie de mobilitate, atunci ar trebui sa fii atent la autonomia bateriei. De asemenea, durata medie de viata a bateriei laptopului este un factor important in luarea deciziei.
In schimb, daca mobilitatea nu este o prioritate si te intereseaza mai mult puterea de procesare pentru gaming sau editare foto-video, va trebui sa cauti laptopuri cu display-uri mai mari, procesoare mai puternice, proprietati care vor dauna mobilitatii si autonomiei bateriei.