conversie-fisiere

4 aplicații de conversie a fișierelor pentru Android pe care ar trebui să le ai

Atunci când folosești laptopul ai o serie de aplicații și variante prin care poți să convertești un fișier .docx în .pdf. Dar ce faci atunci când ai nevoie să faci conversii de fișiere direct pe smartphone-ul sau pe tableta Android?

Din fericire, în Google Play există o serie de aplicațiic are permit realizarea conversiei de fișiere simplu și rapid. Mai mult, o mare parte dintre aceste aplicații sunt gratuite, la fel ca cele patru pe care le vom sugera în continuare.

1. VidCompact – convertește materiale video în format MP3

Această apicație poate converti aproape orice format video în MP3 sau MP4. De asemenea, oferă posibilitatea de a schimba modifica rezoluția materialului video înainte de conversie. VidCompact propune o serie de alte opțiuni și este complet gratuită, fără să oblige utilizatorul la achiziții de opțiuni după instalare. Permite și o serie de intervenții de editare a materialului video, dar și a celui audio rezultat.

2. File Converter

În cazul în care convertești frecvent fișiere cu telefonul mobil sau pe tableta Android, atunci această aplicație și se va potrivi „mănușă”. Are opțiuni pentru conversia unei arii destul de variate de fișiere, de la imagini, fișiere audio, fișiere video, eBook-uri, documente, metadata, arhive, etc.

Interfața este una intuitivă, ceea ce o face ușor de folosit. Comenzile sunt foarte accesibile, iar operațiunile de conversie se derulează rapid. Singurul aspect care o diferențiază oarecum este că trimite fișierul către serverele proprii aplicații, pentru ca apoi, când procesul de conversie este realizat, să-l facă disponibil pentru descărcare. Limita fișierelor convertite este 100 MB.

3. PDF Converter

Se pot converti un număr nelimitat de fișiere deoarece aplicația nu impune o limită. Fișierul convertit nu pierde din calitate după conversie și poți alege fie să convertești un document scanat, unul stocat local pe telefon sau unul din cloud, indiferent că este vorba de Dorpbox, Google Drive, OneDrive sau alte servicii similare.

4. Batch Image converter

După cum îi spune și numele, aplicația permite schimbarea formatului mai multor fișiere imagine în același timp. Imaginile pot fi convertite în funcție de dorințe și de nevoi în JPG, PNG, WEBP, GIF sau PDF.

Aplicația este ușor de folosit și propune o serie de opțiuni care pot fi interesante pentru utilizatorul care mai are nevoie și de mici editări după realizarea conversiei.

Aceste aplicații, pot lărgi aria de utilități a smartphone-ului și pot fi foarte folositoare atunci când nu ai acces la laptop și trebuie să convertești rapid niște fișiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *