camera de securitate

Cum poți detecta camere ascunse cu ajutorul unui smartphone cu Android?

Pe lângă utilitățile incontestabile de siguranță pe care le au, camerele video pot fi folosite și pentru a invada spațiul personal. Pe piață există o serie de modele de camere care pot fi montate ușor oriunde și pot fi controlate de la distanță, iar cei filmați să nu realizeze că tot ceea ce vorbesc și toate gesturile le sunt supravegheate.

În timp ce camerele de supraveghere sunt vizibile, cele „spion”, de mici dimensiuni, pot fi ascunse cu ușurință oriunde, iar cel sau cea care este filmat să nu-și dea seama. Această filmare pe ascuns poate fi folosită pentru amuzament, dar și în scopuri mai puțin ortodoxe. În această situație, este bine să știi cum poți identifica existența acestor camere cu ajutorul unui gadget pe care îl ai tot timpul la tine. Da, ai ghicit, despre smartphone este vorba! Hai să vedem cum îl putem transforma într-un „detector de camere spion”.

1. Instalarea unei aplicații pentru detectarea camerelor „spion”

Una dintre aceste aplicații este „Hidden Camera Detector”. Aceasta folosește senzorii magnetici ai camerei telefonului pentru a detecta camerele ascunse. Folosește câmpurile electromagnetice pentru a detecta camerele ascunse. În cazul în care detectează un astfel de dispozitiv va emite un semnal sonor. Aplicația are peste un milion de instalări pe Google Play, ceea ce o face foarte populară.

Totuși, nu este 100% exactă. Aplicația este foarte sensibilă la metale, așa că poate emite semnale sonore chiar dacă nu este vreo cameră ascunsă prin preajmă.

2. Tiny SVR Came: o altă aplicație pentru smartphone

Această aplicație funcționează după principii similare ca cea descrisă anterior. La rândul ei, se bucură de o mare popularitate în magazinul Google Play. Beneficiază și de un sistem pentru ajustarea sensibilității pentru precizia detectării camerelor „spion”. De asemenea, este foarte folositoare deoarece, pentru fiecare încăpere a casei sugerează locurile în care să cauți o cameră ascunsă. De exemplu, în baie, sugerează să cauți sub capul de duș, gurile de ventilare, sub prosoape sau în săpunieră.

Este recomandat ca aceste aplicații să nu fie folosite în aeroporturi sau clădiri guvernamentale deoarece s-ar putea să bipăie excesiv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *