Working on laptop

5 sfaturi pentru achiziția unui laptop

Indiferent că ai nevoie de un laptop pentru serviciu sau de unul pe care să-l folosești pentru divertisment, trebuie să știi să te descurci prin varietatea ofertei și să alegi dispozitivul care corespunde nevoilor tale de utilizare, dar și bugetului.

Un utilizator neexperimentat, care dispune de un buget generos face greșeala să achiziționeze un laptop de top, deși nu are nevoie de performanțele pe care i le livrează. În această situație, bugetul a fost cheltuit într-un mod ineficient. Așadar, să vedem care ar fi principalele criterii pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când trebuie să achiziționezi un laptop.

1. Un display mai mic pentru o mai bună mobilitate

Aici, depinde de obiceiurile de utilizare. Dacă ai nevoie de o mobilitate moderată, un display de 15 inch este perfect. În schimb, dacă lucrezi mult departe de birou, poate ar trebui să te gândești la un laptop mai mic și mai ușor. Așadar, pentru nevoi crescute de mobilitate, ar trebui să-ți orientezi căutările către modele cu display de 11 sau 13 inch.

2. Rezoluție minimă de 1080p

Calitatea imaginii este importantă, așa că ar trebui să stabilești o limită minimă de 1920 x 1080 denumită 1080p sau full HD. O rezoluție bună te va ajuta să să citești mai ușor pagini web cu un minim de scroll-uri și facilitează multitaskingul prin posibilitatea de afișare la o calitate bună a mai multor ferestre simultan.

3. Alege un laptop cu autonomie crescută

La acest capitol depinde foarte mult nevoile de utilizare. Dacă ai nevoie ca laptopul tău să funcționeze perioade extinse departe de priză, vei avea nevoie de o baterie cu o autonomie de cel puțin 8 ore. Bineînțeles, dacă folosești aplicații complexe cu un consum mare de resurse autonomia va fi maică. Totuși, vei avea destul timp de utilizare.

4. Varianta 2 în 1 este bună dacă ai nevoie de ecran tactil

Dacă ai nevoie de un dispozitiv hibrid care să îndeplinească atât rol de tabletă, cât și de laptop, un 2 în 1 poate fi alegerea potrivită. Aceste sisteme sunt foarte bune pentru cei cu nevoi extinse de mobilitate deoarece sunt ușoare, versatile și cu o autonomie extinsă.

5. Configurația optimă

Dacă vrei un laptop pe care să ruleze foarte bine o perioadă mai lungă, ar trebui să ai în calcul o configurație minimă. Aici te ajutăm cu o sugestie. Pornește de la un procesor i5, 8GB RAM și un SSD de 256 GB.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *