facebook-messenger

Cum poți localiza pe cineva folosind doar Facebook Messenger

Localizarea unei persoane nu mai este atât de dificilă cât părea în filme. Acum poți localiza pe aproape oricine cu ajutorul unei aplicații comune, cu o rată foarte mare de adopție, Facebook Messenger. Așadar, dacă vrei să știi unde îți sunt prietenii sau dacă copii sunt acolo unde au spus că merg, aplicația de chat s-ar putea să fie foarte utilă.

Bineînțeles, aplicația oferă mai multe variante pentru a identifica locația.

Accesul la locație

Această primă soluție presupune un consens de ambele părți. Această soluție își poate demonstra utilitatea într-o serie de situații. De exemplu, dacă trebuie să te întâlnești cu cineva într-un loc pe care nu îl cunoști, distribuirea punctului de întâlnire este foarte utilă. Așadar, dacă vrei să distribui locația exactă în care te afli, accesează aplicația Facebook Messenger, iar de la setări selectează Location → Share Live Location. Astfel, distribui locația ta exactă către persoana sau persoanele către care dorești să faci acest lucru.

Tag-uri de locație și hashtag-uri

Una dintre cele mai simple metode pentru a descoperi locația cuiva din lista de prieteni, este dată de Facbook Stories, afișate și în Messenger. Aici, condiția este ca persoana urmărită să posteze un story și să adauge locația sau un hashtag al locației. Dacă locația este menționată, vei fi redirecționat către Google Maps, care îți va oferi indicații despre cum să ajungi acolo.

Aplicații externe

În cazul folosirii unei aplicații externe, aflarea locației nu mai este rezultatul unei convenții între părți. Deși aceste aplicații pot avea o utilitate practică pozitivă, pot fi folosite cu ușurință și în cazul unor atacuri informatice și nu numai.

De exemplu, o astfel de aplicație este IPLogger care poate arăta locația unui utilizator la momentul la care a făcut o postare. Totul se poate face foarte ușor, online, de pe site-ul aplicației.

Funcția „Prieteni aflați în apropiere”

Această variantă presupune instalarea aplicației Facebbok, nu doar a celei de chat. În aplicația Facebook, la setări vei avea More Options → Nearby Friends. Activează opțiunea și vei vedea ce prieteni ai prin preajmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *