baterie laptop

Cum poți prelungi viața bateriei, dar și autonomia?

Laptopurile moderne sunt utile atât ca unelte folosite în scop profesional, cât și ca dispozitive de divertisment și informare. Deși sunt dispozitive portabile, atunci când vine vorba de autonomie și perioada de exploatare a unei baterii, nu întotdeauna performanțele sunt printre cele mai bune.

Pentru a beneficia la maxim de potențialul bateriei este nevoie de o utilizare rațională. Pentru a ajunge la acest tip de exploatare, utilizatorului îi este recomandat să adopte un comportament concentrat pe câteva aspecte esențiale.

1. Diminuează luminozitatea display-ului

Display-ul este unul dintre cei mai mari consumatori, mai ales dacă funcționează la luminozitate maximă. În aceste condiții, dacă ai nevoie de o autonomie sporită, nu trebuie decât să diminuezi luminozitatea. Vei câștiga un timp de lucru considerabil, mai ales dacă bateria este în cea mai bună formă. Mai mult, o luminozitate redusă va avea și un impact diminuat asupra ochilor.

2. Ajustează setările pentru distribuția energiei

Există câteva opțiuni interesante pe care ți le oferă laptopul tău. Una dintre acestea este posibilitatea de a alege între mai multe moduri predefinite de funcționare. Astfel, poți alege modul care livrează cele mai bune performanțe atunci când laptopul este conectat la priză, iar în momentele în care ai nevoie de mai multă autonomie, să treacă pe un mod economic.

De asemenea, setările de utilizare a energiei pot fi personalizate dincolo de modurile predefinite, astfel încât să se adapteze cerințelor și nevoilor utilizatorului.

3. Pentru un plus de viață al bateriei, deconectează perifericele legate prin USB

Perifericele conectate prin porturile USB pot diminua semnificativ autonomia laptopului. Chiar dacă îți va fi greu să lucrezi doar cu touchpad-ul, ar trebui să te obișnuiești. Mouse-ul legat printr-un port USB poate să te împiedice să-ți termini task-urile înainte de epuizarea completă a rezervelor de energie de care dispune laptopul.

4. Ai grijă să nu ai nimic în DVD Drive

Majoritatea laptopurilor moderne nici nu mai au un drive pentru DVD-uri și CD-uri. Modelele mai vechi însă, au aceste componente. Aceste componente, dacă au unitățile de stocare în ele vor consuma multă energie pentru a le citi. Chiar dacă nu afișează nimic, drive-ul citește conținutul unității de stocare pentru a-l avea pregătit în momentul în care se va dori vizualizarea lui.

5. Ia în considerare achiziția unei baterii mai puternice

În cazul în care ai nevoie de un plus de autonomie, există întotdeauna varianta achiziției unei baterii mai puternice. Este foarte posibil ca laptopul tău să aibă o baterie cu doar 6 celule, așa că ar fi bine să te orientezi către una cu 8 sau chiar cu 12 celule pentru a beneficia de autonomie, dar și de un nivel satisfăcător al performanțelor.

6. Mentenanța bateriei

Cel mai bun mod pentru prelungirea vieții bateriei este modul de utilizare corect și mentenanța. Sunt câteva reguli pentru a menține „sănătatea” bateriei, cum ar fi: scoaterea din priză doar după încărcarea completă, folosirea unei prize fără deficiențe de funcționare,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *