Windows 11 a fost lansat și este disponibil pentru utilizatorii care doresc să treacă la noua versiune a sistemului de operare. Utilizatorii nu se grăbesc să folosească Windows 11. Aleg calea conservatorismului și rămân la sistemele de operare pe care le cunosc foarte bine și care nu le mai pot face surprize.
Microsoft se așteaptă ca rata de adopție a noii versiuni a sistemului de operare să crească treptat începând cu anul 2022, mai ales când noile PC-uri vor avea Windows 11 ca sistem de operare preinstalat.
Principala reținere a utilizatorilor este legată de performanțele și fiabilitatea noului sistem de operare. Deși a avut parte de o serie de recenzii pozitive, publicul larg nu este încă foarte convins că ar vrea să opteze pentru schimbare.
Conform testelor făcute până acum de publicațiile de specialitate arată o diferență foarte mică între Windows 10 și Windows 11, cu plusuri minime de partea noului sistem de operare în ceea ce privește performanțele. Așadar Windows 11 este puțin mai performant decât predecesorul său.
Câștigul major propus de Windows 11 este la nivelul ergonomiei și al productivității. Propune o experiență de utilizare nouă, prin care utilizatorul poate naviga cu ușurință printre task-urile la care lucrează. Propune și o câteva funcții suplimentare în acest sens. Mai mult, experiența vizuală este una nouă, mai grafică, ceea ce o parte dintre utilizatorii mai tineri ar putea să aprecieze.
Windows 11 este o versiune reușită a sistemului de operare propus de Microsoft, iar upgrade-ul este recomandat pentru majoritatea utilizatorilor. Excepții ar putea să fie cei care, prin compatibilitatea aplicațiilor profesionale pe care le folosesc să nu poată face migrația. Mai mult, dispozitivele mai vechi cu procesoare din generații trecute, pot să dea greș în a oferi utilizatorului cea mai bună experiență Windows 11.