Alegerea unui laptop business

macMai devreme sau mai târziu vine un moment în care trebuie să îți schimbi laptopul pe care îl folosești la serviciu. Despărțirea de dispozitivul care ți-a fost alături și te-a ajutat să termini întotdeauna la timp task-uri complicate, pur și simplu nu te mai poate servi cum o făcea pe vremuri. Este obligatoriu să iasă la pensie, iar tu ai nevoie să-i găsești un înlocuitor pe măsură.

Un laptop business este o unealtă care trebuie să fie fiabilă, durabilă, puternică, ușoară, sigură, dar și un un grad ridicat de autonomie. Ai nevoie de mobilitate, ești nevoit să lucrezi mult în afara biroului sau, pur și simplu ai nevoie de libertate, tocmai de aceea autonomia este un element decisiv în luarea deciziei de cumpărare. Pe piață există o serie de alternative cu diferențe mai mult sau mai puțin relevante, ceea ce face găsirea modelului perfect, un demers nu imposibil, dar foarte dificil.

Cu ce se distinge un laptop business față de alte modele dedicate altor utilități, mai ales în condițiile actuale în care tabletele cu sisteme de operare Windows și cu tastaturi detașabile par să fie noile dispozitive orientate către segmentul business? Ei bine, tabletele pot suplini cu succes funcțiile de comunicare, conectivitate, de mobilitate și de autonomie, dar nu au încă puterea de procesare necesară pentru a opera task-uri mai complexe, cum ar fi editarea foto-video sau o capacitate extinsă de multitasking. Chiar dacă sunt echipate cu procesoare performante, spațiul interior nu le permite încă să adopte alte elemente hardware care să le facă o alternativă completă pentru utilizatorii business.

Durabilitatea unui laptop business este esențială deoarece acest tip de dispozitive vin, de obicei la un preț ridicat, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de o perioadă mai lungă pentru a fi amortizate, perioadă în care să de maximul din perspectiva performanțelor. În articolele următoare vom analiza câteva dintre cele mai bune modele de laptopuri business.

Acum începem cu unul dintre cele mai apreciate modele în acest sector, Apple MacBook Pro 15-inch (Retina Display), a cărui rezoluție și configurație hardware îl recomandă pentru performanța de care mediul business are nevoie. Procesorul Intel Core i7, de 3,2Ghz, 8 GB RAM, un hard disk SSD de 256 GB, placă grafică performantă Intel Iris Pro Graphics și sistem de operare OS X Mavericks. Din punct de vedere al mobilității, MacBook-ul este ușor de transportat, având doar 2,02 kg, iar autonomia este de până la 8 ore în modul navigare web. Avantajele vin și cu un cost pe măsură, cost care este în jur de 9.000 de lei sau 2.000 de euro.

Foto: MacWorld.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *