browsing-mobil

Cele mai bune browsere mobile concentrate pe protecția datelor personale

Colectarea de date personale se face la toate nivelurile, din momentul în care te-ai conectat la internet, indiferent de dispozitiv. Acum, dispozitivele mobile sunt folosite la scară largă, așa că sunt și cea mai bună sursă pentru colectarea acestor date.

Browserele mobile pot furniza o serie de informații importante despre comportamentul utilizatorilor, așa că dacă nu vrei să dezvălui prea multe, ar trebui să te orientezi către un browser cu politici de confidențialitate care asigură o protecție sporită a comportamentului tău online.

Majoritatea browserelor mobile sunt disponibile atât pe Android cât și pe iOS. Sunt utilizate mai puțin pe sistemul de operare de la Apple deoarece aici, utilizatorii preferă browserul implicit, Safari.

Boromite – este un browser mobil destul de popular, dar nu este prezent în magazinul de aplicații Play Store. Experiența de utilizare este similară cu cea oferită de Google Chrome, împrumutând o serie de aspecte de interfață. Ceea ce nu folosește sunt sistemele de urmărire a utilizatorului, ceea ce îl face o unealtă perfectă pentru utilizatorii care țin la protecția datelor personale.

Firefox Focus – șterge automat tot istoricul de navigare, parolele și cookie-urile imediat ce utilizatorul a încheiat o sesiune. Mai mult, Firefox Focus, blochează sistemele de urmărire ale site-urilor sau ale furnizorilor de servicii de publicitate.

InBrowser – „In” din denumire vine de la incognito, ceea ce spune multe despre obiectivele acestui browser. InBrowser funcționează destul de bine. Majoritatea site-urilor nici nu vor detecta accesul de pe mobil dacă folosești acest browser.

Ghostery – O funcție esențială a oricărui browser concentrat pe protecția datelor personale este oprirea sistemelor de tracking, iar Ghostery nu se abate de la aceasta. Mai mult, spre deosebire de alte browsere, Ghostery arată utilizatorului și cine încearcă să îl urmărească, lăsând la latitudinea utilizatorului dacă dorește să blocheze sau să deblocheze un anume sistem de urmărire.

Aloha –  își oferă serviciile prin intermediu unui VPN încorporat care maschează IP-ul utilizatorului și asigură o experiență de browsing complet anonimă. În același timp, propune o interfață simplă, intuitivă pentru orice utilizator, este complet gratuit.

Cam acestea ar fi primele 5 cele mai bune browsere pentru mobil care asigură condiții optime de protecție a datelor personale în timpul navigării.

One thought on “Cele mai bune browsere mobile concentrate pe protecția datelor personale

  1. Ada

    Hmmm, eu foloses DuckDuckGo cotat f bine international pe zona asta.
    Pe primul din lista nu il gasesc in Google Play Store, oare de ce?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *