stocare-laptop

Cum poți extinde capacitatea de stocare a laptopului fără să ștergi nimic?

Atunci când încep să apară alertele care anunță faptul că spațiul disponibil pe unitatea de stocare a laptopului tău se apropie de limită, știi că este momentul să începi o curățenie generală printre fișiere. Te gândești că va trebui să renunți la o serie de date care, deși au devenit redundante sau poți să-ți crești spațiul de stocare. Astfel, nu va trebui să renunți la nimic și vei putea acumula în continuare.

Așadar, cum îți poți extinde spațiul de stocare al laptopului, simplu, eficient și cu investiție minimă?

  1. Extinde partiția cea mai aglomerată.

Cu siguranță, primul instinct este să cauți o unitate de stocare cu mai mult spațiu. Înainte de începe să faci studii comparative și să vânezi oferte. Poate poți folosi mai eficient spațiul disponibil alocând mai multe resurse partiției celei mai aglomerate. Poți rezolva acest lucru foarte repede căutând în Start “disk management”.

  1. Stick-ul USB.

Cu o capacitate de stocare de până la 128 GB, stick-ul USB este cea mai comodă și la îndemână soluție pentru stocarea fișierelor pe care nu le folosești în mod curent. Transferul de fișiere între laptop și stick se face rapid, iar transportul stick-ului nu este o problemă.

  1. Card SD

La fel ca și stick-urile USB, cardurile SD sunt o soluție foarte bună pentru păstrarea arhivelor de fișiere pentru care nu ai nevoie de acces permanent. Au capacități până la 128 GB, iar din punctul de vedere al prețurilor, sunt accesibile. Au avantajul dimensiunilor reduse, așa că nu vor deveni o povară atunci când ai nevoie de mobilitate.

  1. Hard Disk extern

Avantajul acestei opțiuni este capacitatea foarte mare de stocare. Un asemenea dispozitiv poate ajunge și până la 4TB, așa că poți stoca pe el după pofta inimii. Odată cu achiziția unii disc extern, analizează-ți nevoile. Este posibil să nu ai nevoie de unul de 4 TB pentru a-ți păstra datele importante. De cele mai multe ori, un stick sau un card SD sunt suficiente pentru a mai elibera spațiu de stocare pe laptopul tău.

  1. Stocare în cloud.

În ultima vreme, aceasta devine o opțiune din ce mai populară. Capacitatea mare de stocare nu este însă cel mai puternic argument. Accesibilitatea dă acestei variante cel mai important punct forte. Datele pot fi accesate de pe orice dispozitiv și de oriunde atât timp cât există o conexiune activă la internet. Un potențial dezavantaj, văzut de unii utilizatori, este dat de costuri. Serviciile de stocare în cloud, percep o taxă lunară sau anuală pentru pachetele pe care le oferă.

Alegerea unei metode de extindere a spațiului de stocare depinde, până la urmă, de fiecare utilizator, de nevoile sale și de comportamentul de utilizare. Probabil, pentru un utilizator care pune accent pe mobilitate, varianta de cloud poate fi cea mai la îndemână, în timp ce o mamă, ar dori să își păstreze amintirile de familie pe un dispozitiv extern fizic, pentru a nu a se expune riscului unei eventuale vulnerabilități a platformei alese pentru stocare în cloud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *