laptop-gaming

Cele mai bune laptopuri de gaming sub 2.500 de lei

Laptopurile de gaming sunt o categorie aparte și, de obicei, ajung la prețuri foarte mari. Explicația este simplă. Jocurile au nevoie de resurse pentru a rula cum trebuie, așa că, un sistem dedicat gamingului trebuie să aibă componente de top. Totuși, pasionații, pot să se bucure de o experiență plăcută de utilizare și cu sisteme care nu depășesc 2.500 de lei.

Aceste sisteme sunt perfecte pentru jocurile cu nevoi medii de resurse și jocuri indie. In același timp, pot rula foarte bine și titluri actuale, dar la o calitate redusă. Gamerii pretențioși vor avea o problemă cu asta, dar pentru un jucător începător sau chiar mediu, un laptop de gaming accesibil ar putea acoperi nevoile.

Lenovo Idea Pad 3

Laptopul are un display full HD de 15.6”, memorie 8 GB, procesor AMD RYZEN 5 4500U, o placă grafică Radeon Graphics și HDD de 1 TB.

Procesorul de pe acest laptop este cea mai recentă generație din categorie buget de la AMD și vine cu o putere de procesare mai mare decât cea a generațiilor anterioare. La rândul ei, plaga grafică integrată oferă performanțe decente. Așadar, jocuri precum The Witcher 3 sau GTA V pot rula la 50fps. Nu este spectaculos dar, având în vedere prețul, este destul de bine.

Există și variante ale acestui laptop cu SSD, iar prețurile sunt în jur de 2.000 de lei.

HP Touch-Screen

Laptopul are un display full HD de 15.6” Touch Screen, memorie 12 GB, procesor AMD RYZEN 5 2500U, placă grafică RX Vega 8 Graphics, SSD 256 FB.

Laptopul propune o configurație foarte bună pentru categoria sa de preț. Toch Screen-ul și cei 12 GB RAM sunt dotări destul de rar întâlnite la laptopuri de gaming care costă sub 2.500 de lei. La fel ca Lenovo Idea Pad 3, HP Totuch-Screen se descurcă foarte bine cu jocuri indie sau online, cum ar fi DOTA. Titlurile care au nevoie de resurse masive nu vor rula mai sus de setările minime.

Prețul acestui model variază între 2.300 – 2.400 de lei în magazinele specializate din România.

Asus Vivo Book 15

Caracteristici: Full HD 15.6″ Display, 8GB RAM, AMD Ryzen 5 3500U CPU, RX Vega 8 Graphics, 256GB SSD.

Are o configurație aproape identică cu HP Touch-Screen. Procesorul este mai nou și mai rapid, dar vine cu o memorie mai cu o capacitate mai mică decât HP-ul, respectiv cu 4GB mai mică. Acest neajuns ar putea avea consecințe asupra experienței de joc. La fel ca și celelalte modele, va rula titlurile cu nevoi mari de resurse la setările minime.

Prețul acestui model variază între 2.000 și 2.200 de lei în magazinele de specialitate din România.
Foto: Business photo created by Racool_studio – www.freepik.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *