protectie-antivirus

Cum alegi cel mai bun antivirus?

Un antivirus bun este vital pentru o utilizare în siguranță a laptopului, mai ales în condițiile în care conectarea la internet este permanentă. Pe piață există o serie de aplicații de protecție. Fiecare aplicație propune funcții și abordări diferite în ceea ce privește protecția împotriva amenințărilor informatice. Așadar, dacă te gândești să cumperi și să instalezi o astfel de aplicație, ar fi bine să iei în considerare câteva aspecte importante.

Ce înseamnă un pachet antivirus de calitate?

Primul element care ar trebui cercetat înainte de a lua decizia de instalare a unui antivirus este motorul acestuia. Dacă acest motor este unul cu reputație bună printre utilizatori, iar aplicația are un grad ridicat de protecție, atunci, se poate spune că antivirusul a trecut de primul prag de selecție.

Dacă te întrebai de unde poți afla detaliile legate de calitatea motorului unui antivirus, ei bine, este nevoie de o simplă căutare și vei găsi o serie de comparații edificatoare. De asemenea, vei găsi păreri ale specialiștilor, dar și ale utilizatorilor. Material pentru documentare găsești online oricât ai nevoie. Atenție însă, triază informația și nu considera un element adevărat până ce nu l-ai verificat din mai multe surse.

În același timp, există o serie de comparatoare de aplicații antivirus care te pot ajuta să iei o decizie.

Antivirus plătit sau antivirus gratuit?

O altă decizie importantă este aceea de orientare către o variantă plătită a unei aplicații antivirus sau către varianta gratuită. Există o serie de aplicații gratuite care pot oferi un grad rezonabil de protecție, suficient pentru o utilizare curentă. În cazul în care nevoia de protecție este una mai mare, este recomandă orientarea către variantele premium. Acestea includ funcții care pot oferi un nivel ridicat de protecție pentru utilizatorii avansați.

În același timp, nu uita, că sistemul de operare Windows 10 are încorporat Windows Defender, propria aplicație antivirus, suficientă pentru o protecție de bază.

Care este nivelul de protecție de care ai nevoie?

În cazul în care ai nevoie de o protecție de bază poți folosi fie doar Windows Defender, sau una dintre variantele gratuite de antivirus. Acestea își vor face treaba în condițiile unei utilizări obișnuite.

În cazul în care ai nevoie de o protecție suplimentară pentru că folosești laptopul în scop de serviciu, lucrezi cu date și documente confidențiale, vei avea nevoie de o protecție sporită. Așadar, un antivirus gratuit nu va fi suficient. Vei avea nevoie de o suită care să asigure o protecție pe mai multe „flancuri”. De obicei aceste suite pornesc de la variantele de bază, la care le sunt adăugate o serie de caracteristici speciale pentru un plus de protecție împotriva unor amenințări specifice.

Mai mult, variantele plătite au inclusă opțiunea de a fi instalate pe mai multe dispozitive. Dacă folosești mai multe dispozitive, ai șanse mai mari să fii victima unui virus informatic, așa că măsurile de protecție pe mai multe dispozitive sunt obligatorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *