password-manager

Google Password Manager sau aplicație dedicată pentru gestionarea parolelor?

Din păcate creierul uman nu este cea mai bună unealtă pentru gestionarea parolelor folosite online. De aceea orientarea către o aplicație dedicată gestionării parolelor care poate fi folosită pe toate platformele este recomandată. Aici intră în scenă Google Password Manager.

Primii pași

În primul rând, nu trebuie să faci nimic special pentru a activa unealta de gestionare a parolelor de la Google. Sistemul funcționează foarte bine pe diferite platforme, Android, iOS, ChromeOS și orice altă platformă desktop pe care ai instalat browserul Chrome. Ai nevoie doar de un cont de Google pe care să-l ai activ pe toate aceste platforme, în cazul în care dorești o sincronizare.

Cum funcționează

De fiecare dată când introduci un nume de utilizator și o parolă pentru a te loga pe o platformă online, iar aceste date nu sunt deja memorate, Google Password Manager te va întreba dacă dorești să salvezi datele. În cazul în care le salvezi, de fiecare dată când vei dori să te loghezi pe platforma respectivă, sistemul va completa automat utilizatorul și parola.

Ajustarea managerului de parole

În cazul în care dorești vreodată să editezi parolele stocate, dorești să ajustezi setările aplicației, sau poate vrei să o dezactivezi, ar trebui să urmezi pașii:

  • În browserul Chrome pentru desktop, mergi la setări și caută opțiunea „Parole/Passwords”. Acolo vei vedea opțiunile și setările pe care le ai la dispoziție.
  • Același lucru se face și atunci când este vorba de sistemele de operare Android, ChromeOS sau iOS.
  • În Android există și altă variantă. Se va merge în setările sistemului, în secțiunea Google, opțiunea „Manage Your Account” – „Security” – „Password Manager”.
  • Poți modifica opțiunile de pe orice browser dacă te loghezi cu contul tău de Google aici: passwords.google.com.

Avantajele și dezavantajele Google Password Manager

Principalul avantaj este că nu are nevoie de setări speciale, este automatizat și asigură o sincronizare bună pe platforme variate. Așadar poate fi o opțiune atât pentru mobil, cât și pentru desktop. În același timp, propune opțiuni de gestionare ușoară.

Totuși, specialiștii recomandă folosirea unei aplicații dedicate pentru gestionarea parolei. Aceste aplicații oferă un suport mai bun pentru stocarea și completarea parolelor, în special când vine vorba de aplicații mobile. În același timp, aplicațiile dedicate au politici și opțiuni de securitate mai puternice și care ocupă o arie mai largă de probleme potențiale.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *