laptop

Cum dezactivezi tasta Windows în Windows 10?

Tasta Win, cea care are desenat logo-ul Windows, se regăsește pe toate tastaturile PC-urilor care rulează cu sistemul de operare Windows 10. Principala funcție este cea de facilitare a accesării meniului de start. Este utilă, dar poate deveni incomodă, mai ales la PC-urile cu resurse reduse. Apăsarea ei din greșeală te poate scoate din modul full screen și poate întrerupe un joc în care ai investit multe ore pentru a progresa.

Din fericire, există o modalitate pentru a o dezactiva, astfel încât să nu mai deranjeze, cel puțin în momentele importante.

Folosește aplicația PowerToys

Cei de la Microsoft s-au gândit că unii utilizatori s-ar putea să aibă nevoie de o rearanjare a comenzilor de pe taste, așa că a dezvoltat o aplicație care facilitează atribuirea tastelor o altă funcție decât cea prestabilită. Microsoft PowerToys este gratuită și vine cu o interfață intuitivă, astfel încât utilizatorul să nu întâmpine probleme în operarea ei.

Așadar, pentru dezactivarea tastei Win, este suficientă parcurgerea pașilor de mai jos.

  1. În primul rând, descarcă și instalează aplicația Microsoft PowerToys. De asemenea, vei avea nevoie de .NET Core pentru a o instala.
  2. Odată ce aplicația a fost instalată, o poți deschide și o poți rula.
  3. Caută în meniul din partea stângă Keyboard Manager.
  4. În fereastra care se va deschide în partea stângă a ecranului, apasă butonul Remap a key.
  5. În următorul ecran, apasă pictograma + pentru a adăuga o nouă personalizare.
  6. Urmează pasul în care alegi tasta căreia vrei să îi schimbi sau să îi anulezi funcția. Aici, alegi tasta Win, iar din meniul Type, vei alege Undefined.
  7. Apasă OK iar apoi, Continue Anyway.

După parcurgerea acestor pași, tasta Win va fi dezactivată. O vei putea apăsa ori de câte ori vrei, dar nu vei determina nicio acțiune.

În cazul în care vrei să o reactivezi, o poți face din aceeași aplicație. Parcurgi aceiași pași, iar când ajungi la pasul în care setezi funcția, schimbă Undefined cu funcția obișnuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *