curatare-laptop

Cum îți cureți corect laptopul?

Praful, petele de grăsime lăsate de degete oricât de bine te-ai spăla, resturile inevitabile de mâncare sunt elemente care se depun pe componentele laptopului și, neglijate, pot dăuna funcționări optime. De aceea, periodic, ar trebui făcută câte o operațiune de curățare a elementelor exterioare, inclusiv a porturilor.

Chiar dacă pare o operațiune simplă, există câteva aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a nu face mai mult rău decât bine.

Produsele de curățenie de care ai nevoie

Vestea bună este că nu vei avea nevoie de produse speciale, Cu siguranță ai deja prin casă aproape tot ceea ce îți va trebui pentru o curățare ca la carte. În primul rând, o lavetă din microfibră care nu lasă resturi cum o fac cele din bumbac sau prosoapele din hârtie.

Ceea ce s-ar putea să nu ai prin casă este un tub de aer comprimat. Este extrem de folositor în eliminarea murdăriei din locurile mai puțin accesibile. De asemenea, un set de mini periuțe de dinți vor fi folositoare în accesarea spațiilor înguste pentru o curățare corespunzătoare.

Bineînțeles, vei avea nevoie și de o soluție de curățare pentru a dizolva petele de grăsime și nu numai. Aici poți folosi detergent de vase diluat în apă. Prepară o soluție cu 50% apă și 50% detergent de vase și apă. Poți adăuga și puțin alcool sanitar pentru ca soluția să acționeze și ca agent de dezinfecție, în special pentru tastatură.

Curățarea propriu-zisă

În primul rând, va trebui să-ți dedici aproximativ 15 minute din timpul tău pentru a face operațiunea completă. Odată ce ți-ai alocat acest timp, oprește complet laptopul și scoate-l din priză.

Acum poți începe curățarea propriu zisă. Folosește aerul comprimat pentru a înlătura praful dintre taste, din porturi și din alte spații greu accesibile în care s-ar fi putut depune. Apoi se va lua o periuță de dinți cu care se vor curăța spațiile pentru a înlătura mecanic resturile de mâncare, sau alte elemente care ar fi putut ajunge printre elementele de pe carcasa laptopului.

La final, se va aplica soluția preparată pe lavetă și se vor șterge foarte bine toate suprafețele.

Este recomandat ca operațiunea să fie repetată periodic, astfel încât laptopul să fie întotdeauna curat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *